Secret World
Добре Дошли в Secret-World - един необятен и завладяващ магически свят. Моля, регистрирайте се за да намерите много приятели, да се забавлявате и най-вече да получите достъп до вълнуващата ни онлайн РП игра.

Очакваме Ви! 
ИндексDaily prophetКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Обща телекинеза

Go down 
АвторСъобщение
Дейниъл Форкънтър
мъгъл
Дейниъл Форкънтър

Брой мнения : 720

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Обща телекинеза   Нед Дек 27, 2009 12:32 pm

Учебник по Телекинеза
представен от: Томас Дейтън

Раздел първи

Въведение в Телекинезата

Възможността да се въздейства върху неживи предмети (например, да се премести стрелката на компас, предмети да се издигат във въздуха, да се огъват метални изделия, да се гаси пламъка на свещ от разстояние и т.н.) се разглежда от парапсихологията като явлението телекинеза. Някои заслепени мъгълски изследователи твърдят, че въздействието се поражда за сметка на образуването на мощни физически полета (регистрирано е, че при телекинеза се генерират силни импулсни полета с електромагнитен произход и акустични сигнали с продължителност 0,1-0,01с). Други предполагат, че въздействието се постига благодарение на мисловно усилие (психокинеза), при това мисълта се разглежда като нематериална субстанция, оказваща влияние на нематериалните същности.
И двете твърдения не са верни, особено първото. Истината е, че това нещо се постига с много уроци и упражнения, които ще ви помогнат да усвоите тази сложна наука, която ще ви е много полезна.
Бъдещите експериментални изследвания ще помогнат да се разкрие тайната на телекинезата. До тогава може само да се направи констатацията, че пси-енергия съществува и да се признае участието й в явлението телекинеза. Досегашния практически опит позволява да се отиде и малко по-далеч - да се разкрие механизма на въздействие върху неживите предмети и да се овладее телекинезата.
Ако желаете да развиете у себе си телекинетични способности, преди всичко, трябва в съвършенство да усвоите упражненията за усилване и акумулиране на биоенергията и да овладеете техниката на самовнушението. Чак след това можете да пристъпите към целенасочено систематизирано развитие на телекинетичните способности.
Упражненията за трениране на телекинетични способности трябва да се провеждат редовно, но при първите признаци на умора трябва да се спира за почивка. Не бива да се допуска преразход на енергия в организма, за това задължително след упражненията трябва да се извършва презареждане на организма. Това се постига най-вече чрез медитация.

Медитация


За да постигнете телекинезата, трябва да можете да правите медитация, която ще ви помогне в начинанието да станете телекинезист.
Медитацията (лат. meditatio) е състояние на релаксация и вътрешна концентрация върху обект или мисъл, или състояние на (о)съзнаване. Медитацията изисква обръщане на вниманието навътре, оттеглянето му от външния свят. Сред ползите от медитацията е постигането на по-добра концентрация, здраве, както и по-високо ниво на съзнанието. Медитацията е съществен компонент на източните религии, философия и духовни учения, тя е практикувана на изток повече от 5 000 години, а в последно време с навлизането на източните духовни практики тя става популярна в Европа и на Запад. Различните медитативни практики и дисциплини обхващат широк спектър на упражняване и изпитване на умствена релаксация, покой на ума и концентрация.
Значението на латинската дума meditatio първоначално е включвало всякакъв тип, както умствено, така и физическо упражнение, много по-късно думата придобива значението на съзерцаване, съзерцание и като такава е позната в западната философска традиция.

Будитска медитация


Друга медитация, която трябва да знаете, и която ще ви е също доста полезна е именно - Будитската медитация.
В Будизма медитацията е практическо средство за разпознаване на своя потенциал за постигане на Просветление. Медитацията означава "да пребиваваш без усилие в това, което е". На всяко ниво Будизмът използва за това различни средства, които могат да бъдат обединени в два аспекта- успокояване на ума (санскр. шамата, тиб. шине) и дълбоко прозрение (санскр. випасана, тиб. лхаг тонг). В Диамантения Път (санскр. Ваджраяна, тиб. Дордже Тегпа) практикуващият се отъждествява с Буда-аспекти (тиб. идам) от енергия и светлина като форми изразяващи просветлените качества на ума или Буда-природата.
И двата вида медитация, могат да ви помогнат да се осовободите от негативна енергия, да освободите ума си. Можете да я използвате не само и при Телекинезата, а и когато трябва да правите заклинание, което изисква силна концентрация и чист ум. Както е и при раздела - оклумантика.

Въздействие на хартиен конус


Първо трябва да си направите много лек спираловиден конус от хартия, да го завържете на капронова връв и да го закачите да виси. После трябва да седнете в жреческа/молитвена поза (или просто да се настаните удобно)и мислено да се опитате да почувствате енергията в слънчевия си сплит. Постигнете ли това се опитайте да насочите тази енергия към върха на пръстите на дясната ръка, а после и на лявата. Щом почувствате потока от енергия между дланите, разтворете ги на разстояние около 30 см. Би трябвало да усетите плътността на въздуха между ръцете и тръпки по дланите си. След това, насочете енергията обратно към слънчевия сплит. Повторете това упражнение 9-10 пъти. За да приключите, насочете за последен път акумулираната енергия към върха на пръстите и на двете ръце и без да напрягате физически китките, се опитайте да я изпратите към хартиения конус и да го завъртите в произволна посока.
Ако не стане нищо, ще продължавате с опитите.


Последната промяна е направена от Саймън Силвърмун на Нед Дек 27, 2009 12:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Дейниъл Форкънтър
мъгъл
Дейниъл Форкънтър

Брой мнения : 720

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Re: Обща телекинеза   Нед Дек 27, 2009 12:37 pm

Раздел втори

Въздействие на стрелка на компас

Преди да започнете да правите това въздействие, трябва да направите и двете медитации, които са показани по-горе в учебника ви.
Направете пълно енергийно зареждане и пристъпете към по-сложна задача - въздействие върху стрелка на компас. Поставете прибора на масата и се опитайте да му въздействате. След няколко месеца “успешна работа” ще бъдете подготвени да влияете и на стрелката на компаса.
Теорията е същата, каквото е и при въздействието на хартиения конус.

Трите чакри

Анахата
Вземете предмет в лявата ръка, а с показалеца и палеца на дясната започнете леко да го поглаждате в най-тънката зона. Първоначално визуализирайте Анахата-чакра, концентрирайте се върху нея и се стремете да постигнете ясен образ на нейния цвят, после едновременно с образуването на конуса на тази чакра изпратете енергията към краищата на пръстите на лявата и дясната ръка. Изпращането на енергията трябва да бъде меко, като едновременно с това трябва да си внушавате: “Моята енергия въздейства на предметите и аз мога да проминям тяхната структура”. Тази мисъл трябва постоянно да присъства при провеждане на експеримента.

Муладхара и Аджна
После започнете да визуализирате Муладхара-чакра, изпращайки енергия (при ясна визуализация на цвета й) от върха на конуса й, спираловидно през гръбнака до върха на конуса на Анахата, после спираловидно до основата на конуса на Анахата и най-накрая към дясната ръка. След това трябва да визуализирате Аджна-чакра, изпращайки енергия надолу по гръбнака към Анахата, като я насочвате спираловидно и обратно на часовниковата стрелка. Следва отново насочване по спирала към краищата на пръстите на лявата ръка.
Изпълнявайте това упражнение докато предмета не се деформира. Както показват наблюденията, изпращането на енергията по тази схема води до огъване на предмета надолу. Ако промените втората час на описаната схема, т.е. да изпращате енергията от Муладхара-чакра обратно по часовниковата стрелка към лявата ръка, а от Аджна-чакра - по часовниковата стрелка към дясната ръка, то предмета би трябвало да се огъне нагоре.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
monituuu_4
мъгъл


Брой мнения : 1

ПисанеЗаглавие: Re: Обща телекинеза   Сря Мар 30, 2011 8:59 am

Сега ще започна пожелайте ми късмет!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
powerlight4444
мъгъл


Брой мнения : 1

ПисанеЗаглавие: Re: Обща телекинеза   Нед Фев 03, 2013 10:02 pm

здравейте нов съм в сайта и телекинезата е тема,която горещо ме интересува,някой може ли да ми каже откъде да си купя учебник по медитация ? благодаря предварително
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Обща телекинеза   

Върнете се в началото Go down
 
Обща телекинеза
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Secret World :: Други :: Secret World :: Библиотеката-
Идете на: