Secret World
Добре Дошли в Secret-World - един необятен и завладяващ магически свят. Моля, регистрирайте се за да намерите много приятели, да се забавлявате и най-вече да получите достъп до вълнуващата ни онлайн РП игра.

Очакваме Ви! 
ИндексDaily prophetКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Магии и заклинаня за напреднали

Go down 
АвторСъобщение
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

ПисанеЗаглавие: Магии и заклинаня за напреднали   Нед Дек 27, 2009 12:37 pm

-Магии и заклинания за напреднали-Усвоете най-мощните и необходими заклинания

--
Магиите и заклинанията в тази книга могат да бъдат изпълнявани само от ученици от 4 курс и нагоре и съответно само ако някой преподавател ги е научил да ги правят. Това значи, че в РП някъде трябва да са ви показали как се прави и вие да сте го усвоили. При нарушение на това правило от магическите точки на провинилия се ще се отнемат 100 точки, а от домът му 50т.

Предупреждение: копирането на анимация или текст от тази книга ще бъде жестоко наказвано и сайтът, където ги има ще го отнесе.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

ПисанеЗаглавие: Re: Магии и заклинаня за напреднали   Нед Дек 27, 2009 12:41 pm

-Патронус-

Патронусът е вид позитивна енергия, олицетворена в животински покровител, която е резултат от заклинанието за "Патронус", единствената защита срещу диментори и други тъмни същества. Магията изисква пръчка, изключително щастлив спомен и произнасянето на "Експекто Патронум". Магията се прави с плавни замахвания, докато не се появи най-ярката форма на покровителя. Заклинанието "Патронус" е много трудно за овладяване и на физическа и психическа основа.
Патронусът, който е наплъно оформен, ще заеме формата на ясно изразена животинска форма; Ненаплъно овладяния "Патронус" ще излиза само като сребърна мъгла и ще действа като вид щит. Заклинанието е много трудно и повечето магьосници го упражняват с години, докато успеят, въпреки че е възможно проявление и в по-малък период от време. Покровителят, създаден от "Патронус" защитава от дименторите, като им дава да се хранят от щастлививия спомен.

Заклинанието "Патронус", както при зоомаговете, е огледало на персоналните ни и емоционални чувства. Покровителят може да промени своята форма, когато човек преживява период на трудности. Патронус също може да приема форми на магически създание и винаги има физическа форма (може да осъществява контакт)За да може да се овладее заклинанието е нужно магьосникът да мисли за най-щастливия си спомен или идея и тогава да признесе "Експекто Патронум". За това негативните емоции могат да попречат на способностите им да правят "Патронус".

Първото приложение на заклинанието е за защита от тъмни същества, като дименторите и единственото, което ще подейства срещу тях. Докато диментора се храни с щастлияи спомен, искайки да докара човекът до пълна скръб и забуга на чувства, магьосникът използва своя спомен за да се храни дименора с него. Слабите безформени покровители могат да засегнат дименторите, но ясните и силни могат дори да ги прогонят. Втория начин за използване не заклинанието е за комункация: истинските покровители могат да съхраняват в себе си съобщения и да ги доставят до желано от магьосника място.

Патронус означава "покровител" или "защитник" от лат., отразявайки проложението на заклинанието.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

ПисанеЗаглавие: Re: Магии и заклинаня за напреднали   Нед Дек 27, 2009 12:43 pm

-Магипортация-
Магипортирането е магически метод на придвижване и е основна телепортация, изискваща концентрация за желната локация, като ефекта е изчезване от първоначалното място и мигновено появяване на друго. Това е най=бързия начин за придвижване от едно място на друго, но е много опасен в някои случаи. Според инструктациите за магипортиране съществуват три стъпки (трите П-та), които трябва да се следват: път, посока, постояннство. За да е успешно магипортирането, магьосникът трябва да знае къде отива, да се насочи правилно и да се движи плавно през пространството. Магипортирането е най-известният метод за магипортиране и измества пудролиниите, летекодите и метлите. Често чувството при апарацията е неприятно, но изчезва с времето.Има вариант на магипортацията, наречен групово магипортиране, който се използва за общото магипортиране на двама или повече магьосници. Този метод е подходящ, ако е нужно да се придвижат и непълнолетни. За използването на тази сложна магия е нужно хващането за ръце на всички, които ще пътуват и едновременната им концентрация. Възможно е разцепването или разчленяването на участващите, за това се изисква внимателно изпълнените.

Нужно е разрешително за магипортиране за да може магьосник да се магипортира легално. За тази цел той трябва да е на поне 17 години и да постъпи на уроци. Има възможно за 16 годишни да учат магипортиране, но ще им е позволено да го практикуват чак след като преминат изпит и станат на 17 години. Няма изключения.
Магипортацията има обхват и когато тиз обхват бъде нарушен, магьосникът ще се лети като безформен пушек накъдето поиска. Пътуването на дълги разтояние е ужасно трудно, изискват се големо усилия. Страните притежават своя система от защити, в който се включва анти магипортация, затворени пудролинии от чужбина и забранени летекоди към страната. Това се прави с цел по-голяма сигурност. Подобни магии за антиапарация могат да се използват навсякъде, където е нужно. Например магическите училища Бобатон, Хогуортс и Дурмщранг имат такава система.

Магипортирането може да се извършва само от тренирани пълнолетни магьосници, преминали през изпитен курс и с валиден лиценз.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

ПисанеЗаглавие: Re: Магии и заклинаня за напреднали   Нед Дек 27, 2009 12:48 pm

-Безсловесни заклинания-

Безсловесните заклинания не се произнасят гласно, а само умствено. Те са изключително сложни за изпълнение и могат да бъдат овладяни едва от 4 година нагоре. Безсловесно могат да се направят абсолютно всички заклинания, стига магьосникът да е достатъчно опитен.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

ПисанеЗаглавие: Re: Магии и заклинаня за напреднали   Нед Дек 27, 2009 12:49 pm

Висша Трансфигурация

Висшата трансфигурация е изключително сложна и е класифицирана на няколко типа, които ще разгледаме в този материал.

Човешка трансфигурация и самотрансфигурация (зоомаг;метаморфмаг; )

Човешката трансфигурация е сред най-трудните и тярвба да се изпълнява много внимателно. С нея може да се променят човешките чери, цялото тяло или частично цялото. Резултатът от пълната трансфигурация е например човек в мишка или човек във лисица, докато при непълната е по-вероятно да се получи човек с глава на акула или нещо подобно. За човешките черти е ясно, че променят частично вида на човека.

Трансфигурация на човек в животно - заклинание: Вексела Тирмал; движение: завъртване на магическата пръчка между показалеца и палеца, след това насочване на пръчката право към целта;Важно е тук да се спомене, че превръщането на човек е забранено по закон, ако той не е съгласен и се смята за насилствена трансфигурация. Тя е подсъдима.

Частична трансфигурация - заклинание: Вексела Пал; движение: прави се малък овал във въздуха и след това магическата пръчка се насочва към целта;

Трансфигурира определяна част на човешкото тяло или я заменя с магия.Частичната трансфигурация може да е много опасна и трябва да бъде практикувана внимателно.

Обикновена човешка трансфигурация:
промяна на цвета на очите -
промяна на цвета на косата -
промяна на дължината на веждите, косата, миглите -
свободна промяна на чертите -

Самотрансфигурация

Самотрансфигурацията съществува единствено при зоомаговете и метаморфмаговете. Тя позволява на магьосника да се променя свободно, при единия вид в точно определено животно, а в другия без граници. Пример за самотрснфигурация:Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

ПисанеЗаглавие: Re: Магии и заклинаня за напреднали   Нед Дек 27, 2009 12:50 pm

Нестандартна и експериментална трансфигурация

Копиране на предмети

Заклинанието служи за копиране на предмети и се причислява към нестандартната трансфигурация. За да се получи желаня ефект, а именно няколко еднакви копия на предмет, е нужно да се произнесе заклинанието Копиар Дуо с насочена пръчка към предмета.

Невидимост

Това е нестандарта трансфигурация, която се състои в прилагане на невидимос на даден обект, било то животно или предмет. Разбира се, по-сложно е да направиш невидим бозайник от колкото предмет.
Заклинанието е Инавизивел,а движението насочващо.

Частична нестандартна трансфигурация


Този вид трансфигурации се числят към нестандартните експериментални, тъй като никога не знаеш какво ще се получи след тях. Можеш да направиш жаба с глава на мишка или крилато прасе, нещо такова. Тук се иска единствено фантазия.
Заклинанието е Атентаре, а движенито: пръчката насочена към частта на частта, която трябва да се промени. Изисква се концентрация.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Магии и заклинаня за напреднали   

Върнете се в началото Go down
 
Магии и заклинаня за напреднали
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Secret World :: Други :: Secret World :: Библиотеката-
Идете на: