Secret World
Добре Дошли в Secret-World - един необятен и завладяващ магически свят. Моля, регистрирайте се за да намерите много приятели, да се забавлявате и най-вече да получите достъп до вълнуващата ни онлайн РП игра.

Очакваме Ви! 
ИндексDaily prophetКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share
 

 Учебник по Трансфигурация

Go down 
АвторСъобщение
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация EmptyНед Дек 27, 2009 9:44 pm

Обща трансфигурация

~подходяща за всички курсове~

Учебник по Трансфигурация 2941691931_dbabec0f53

--
Съдържание

първа глава: Трансфигурация на предмети.

1. Въведение в Трансфигурацията
2. Законите на трансфигурация; законът на Гамп
3. Промяна на основните характеристики на предмет.
4. Преминаване от предмет в предмет.
5. Преминаване от жива в нежива материя.

втора глава: Преминаване от нежива в жива материя.

1. Преминаване от предмет в насекомо
2. Преминаване от предмет във влечуго.
3. Преминаване от предмет в риба.
4. Преминаване от предмет в земноводно.

~ Зоомагове

трета глава: Преминаване от нежива в жива материя.


1. Преминаване от предмет в дребен бозайник.
2. Преминаване от предмет в растения или гъба.
3. Преминаване от предмет в малка птица.
4. Преминаване от предмет в по-сложен бозайник или птица.

~ Метаморфмагове

четвърта глава Междувидова трансфигурация

1. Преминаване от насекомо в другите типове животни.
2. Преминаване от влечуго в другите типове животни.
3. Преминаване от земноводно в другите типове животни.
4. Преминаване от растение в другите типове животни.

пета глава: Сложна трансфигурация

3. Заменящи магии.
4. Невидимост

шеста глава: Човешка трансфигурация

1. Обикновена човешка трансфигурация
2. Обикновена човешка трансфигурация
3. Частична човешка трансфигурация.
4. Човешка трансфигурация в животно.

седма глава Висша трансфигурация

1. Измагьосване на предмети от въздуха.
2. Измагьосване на животни от въздуха.
3. Протеева магия.
4. Елементална трансфигурация.
[/color][/center]
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация EmptyНед Дек 27, 2009 10:12 pm

1 глава

Въведение в трансфигурацията.

В древни времена, жителите на планетата Земя живеели в пещери и не познавали добре заобикалящия ги свят, те са започнали да дават имена на нещата които лека-полека опознали. Така процесът, чрез който едно тяло се трансформира в друго, получил едно ново име, което използваме и днес-трансфигурация. Това означава, че процесът на извършвене се нарича трансформация, а официалната дума приета за неговото наименование е думата трансфигурация. Самото трансформиране в днешно време е често срещана-всеки знае, че ако се постави едно бобче в навлажнено памуче, след време при добри условия от бобчето ще покълне растение. Но това ще ви го каже професорът по билкология, макар, че този процес е познат от всички мъгъли-земеделци. И да се върнем на въпроса. Ще ви дам един пример- динозаврите са изчезнали преди много години, но един-два милиона години преди печалната им гибел те са се трансформирали в днешните птици. Така, че можете да бъдете сигурни, че трансфигурацията е около нас-цялото човечество. Трансфигурацията се е появила преди милиони години. Най-много се е практикувала обаче през Средновековието. Използвана е от хора, населяващи земи в Италия, Испания, Латинска Америка и части в Европа. Тези хора не се срещали често, затова останалите народи отначало гледали на трансформацията с учудване, а по-късно с гняв и страх. Бояли се от така наречените магьосници и вещици и ги осъждали на смърт без или със съд. Наказанието било изгаряне на клада в центъра на селището, където последно е бил заловен „извършителят на престъплението”. Така загинали много истински магьосници, но и още повече измамници за около 30 до 50 години. След това изгарянето на клада се отменило срещу затвор, бесилка или мъчения, от които пак имало висока смъртност. Всичко това продължило, докато хората решили, че вече няма нито магьосници, нито вещици. Тук обаче те грешяли. На много места по света все още имало магове и вълшебници. Някои от тях дори невръстни дечица. Между останалите имало и такива, които практикували трансфигурацията и умеели да се скрият от „дългата” ръка на закона, и други неподозиращи за дарбата си. В днешно време ние практикуваме трансфигурация, която през годините се е усъвършенствала толкова много, че днес тя е много по-безопасна и има по-голям шанс опитът ни да бъде увенчан с успех. Днешната трансфигурация се дели на няколко раздела: Трансфигурация на предмети; Преминаване от жива в нежива материа; Преминаване от нежива в жива материя; Междувидова трансфигурация; заменяща трансфигурация; трансфигурация на хора; измагьосване на предмети и животни от въздуха;
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация EmptyНед Дек 27, 2009 10:15 pm

Законите на Гамп за елементалната трансфигурация.
Както и всички дялове на магията, Трансфигурацията има своите закони и ограничения. Най-известните закони са тези на Гамп за елементалната Трнасфигурация. Гамп живее през 16 век в Рим и се слави като един от най-добрите експерти по трансфигурация на своето време. Той пише много трудове и материали, но сред най-известните са законите за елементалната трансфигурация, според които:

1. Храна не може да бъде създадена от въздуха. Тя може да бъде преместена, разделена или оголемена с магия, но не и направена от нищото. Дори да опитаме да създадем храна, която да прилича на истинска, тя няма да има вкус.
2. Не може да бъде създадена любов с магия. Никой никога не може да създаде истинска любов между двама души, такъв е законът. Може да се постигне подобен ефект чрез любовен елексир или проклятието "Империус", но тогава може да има само и единствено привличане или обсебване.
3. Никой не може да запамети информация с магия. Не можете просто да отиде и да научите урока си по Трансфигурация с магия, това е невъзможно.
4. Не могат да бъдат създадени пари чрез магия. Парите не могат да бъдат създавани с магия, само таласъмите в Гринготс са способни на това. Парите също не могат да се умножат, защото ще изчезнат автоматично след определен период от време - на такъв принцип е и леприконското злато.
5. Няма връщаше от смъртта. Никой не може да върне живота от смъртта чрез магия, това е невъзможно. На практика може да се създаде живот, но не и да се върне от смъртта.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация EmptyНед Дек 27, 2009 10:19 pm

Промяна на характеристиките на предмет.

Промяната на предмет е сред най-простите неща в трансфигурацията и въпреки това би представлявала трудност за начинаещите магьосници. За правилното и точно изпълнение на една магия е нужна много коцентрация и съсредоточеност, както и добро и ясно предтставяне на промяната, която ще се извърши. Освен това заклинанието трябва да се каже правилно, а движенията да са безпогрешни, тъй като една проста грешка може да породи огромни щети.

Промяната на предмет е изключително лесен дял от трансфигурацията, но трябва също да се извършва внимателно за да е успешна. Следвайте стриктно инкструкциите, които са поместени в този урок и ще успеете.

Уголемяване на предмет - Енгорджио - "engorger" от Фр. гълтам лакомо.
Тази магия, най-просто казано, служи за уголемяване на предмети, което е елементарна трансфигурация. Движението е малък кръг и почукване на предмета. Магията може да се използва и на животни.

Смаляване на предмет - Редуцио - "redusen" от Средновековен Английски смазвам, "reducer" от старо фр. връщане обратно към източник, от "reducere" донасям, водя.
Магията служи за смаляване на обект или връщането му към нормални размери, след заклинанието "Енгорджио". Движението е малък кръг и почуваке на предмета и следователно заклинанието.

Промяна на форма на предмет - Трансум форма - "trans" от лат. преминавам, "forma" от гр. форма.
Магията позволява свободна промяна на формата на предмет, като например ширината и дължината. Движението е просто: след произнасяне на заклинанието е нужно само да придвижвате магическата пръчка по дължината на предмета и да регулирате докато искате да се удължи *същото и при дължината*

Промяна на цвят на предмет - Куареа - "culoarea" от рум. цвят.
Магията служи за мигновената промяна на цвета на предмет. Движението е насочващо. Нужно е да си представите точно желания цвят и да се коцнетрирате.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация EmptyНед Дек 27, 2009 10:21 pm

Трансфигурация на предмет в друг предмет.

Преминаването от предмет в друг предмет също се класифицира като елементарна трансфигурация, но е първото истинско предизвикателство в трансфигурацията за първокурсниците. Първо, за първи път се изисква добра представа на предмета, които ще се получи и силна концентрация. Грешките тук могат да са много, но най-много да получите нещо, което не сте искали.

Рипери - проста трансфигурация от предмет в друг предмет. Движението: малко триъгълниче над предмета. Първоначално опитвайте да трансфигурирате само предмети от един тип, като дърво дърво или метал в метал, защото преходните ще се окажат по-трудни. Трябва да си представите предмета, които искате да получите.

Първоначално опитвайте да трансфигурирате по-малки предмети,а в последсвие тренирайте и с по-големи.

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация EmptyНед Дек 27, 2009 10:23 pm

Трансфигурация на жива в нежива материя.

Трансфигурацията на жива материа в нежива се нарежда сред най-лесните трансфигурации. Тук отново е нужно само да си представите желания предмет и да се концентрирате максимално. Живата материа се различава от неживата и можете да срещнете известни трудности, но след много упражнения би трябвало да овалдеете тази част.

Кипенсис - трансфигурация на жива в нежива материа Движението: две успоредни линийки и почукване с пръчката. Магията чисто и просто ще превръне животно или живо същество в предмет. Нужно е да си представите всичко и да се концентрирате.

Забележка: започвайте с по-прости животни, като например насекоми и след това опитвайте с големи.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация EmptyНед Дек 27, 2009 10:25 pm

2 глава

Преминаване от нежива в проста жива материа.

Създаването на живот от нежива материа вече става по-трудно. Тук ще се нуждаете от много повече концентрация и способности от колкото първоначалните предметни трансфигурации. Ще е нужно да знаете точно как изглежда животното, в което ще променята обект и сътветно движенията и заклинанието за него.

1. Преминаване от предмет в насекомо

Афелиармус - превръща предмет в някакъв вид насекомо. Движение: две долепени окръжности.

2. Преминаване от предмет във влечуго.

Литенда - превръща предмет във влечуго. Движение: малък роб над предмета и почукване в пръчката.

3. Преминаване от предмет в риба.

Терфео - превръща предмет в риба. Движение: два долепени триъгълника

4. Преминаване от предмет в земноводно.

Келирато - превръща предмет в земноводно. Движение: малък кръг и полукръг до него.

Зебелжка: В началото се опитвайте да трансфигурирате прости предмети в просто животни.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация EmptyНед Дек 27, 2009 10:29 pm

Зоомагове.

Зоомагът е човек, който може да се превръща в точно определено животно без магическа пръчка, по своя воля и да е способен да запазва своите мисли, чувства и спомени. И макар че на практика има магия, която може да върне насилствено човекът в човешка форма, то тя може да се овладее само от опитни магьосници и трябва да се практикува внимателно, защото може да е много опасна. Приложена на хора, които не са трансформирани, магията няма да подейства.

Всяко физическо нараняване в човешка форма ще се отрази на животинската трансформация на даден човек. Например, ако зоомаг се опита да се превърне в куче със счупен крак, то това ще се отрази и в кучешката му форма, като един от задните му крака ще са счупени. Можем да формолираме правило: каквото е преди трансфигурацията, такова е и след. Разбира се, не запазва буквално всичко, има се впредвид физическото и психическото състояние.

Докато е трансформиран, дрехите и вещите на зоомага изчезват. Не е известно как става това, но се предполага, че нещата на човека биват премествани в магическото пространство и после се връщат обратно. В редки случаи някои аксесоари, които носим винаги със себе си, се отразяват и в животинската форма. Например, ако носим очила, в животинската форма това може да се отрази на окраската около очите. Ако пък носим постоянно някакъв медальон със себе си, той също може да остави отпечатък. Освен това зоомаговете запазват генетичните си черти по време на трансфигурацията, като цвета на очите, понякога и цвета на косата, кръвната група и други. Важно е да се отбележи, че животинската форма на човек се определя от неговия характер. Например добър, смел и вярен приятел може да се превръща в куче.

Зоомаговете проявяват способности да контактуваш с други животни, когато са трансформирани и когато не са. Естествено те не си говорят на човешки език, не водят диалог, те просто долавят своите желания, мисли и чувства, подобно на Легилимантиката.

Зоомаговете имат изключително рядко срещана дарба и министерството на магията поддържа списък с всички зоомагове в страната. Всичката информация се пази в отдел "злоупотреба с магия" в 'Регистърът". Информацията е достъпна за всеки.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация EmptyНед Дек 27, 2009 10:30 pm

3 глава

Преминаване от нежива в сложна жива материя.

1. Преминаване от предмет в дребен бозайник.

Бозайникът
е по-сложен, като вид и устройство, и ще е по-трудно да се
трансфигурира в него. Изискват се коцентрация и умения за да се направи
пълна трансфигурация на бозайник. Трябва да си представите как изглежда
той и да кажете заклинанието "Прилс" и направите две пресечени черти с пръчката си.


2. Преминаване от предмет в растения или гъба.

Растението,
както и бозайниците е сложно и трябва да се внимава. Тук е нужно да си
представите растението, да се концентрирате, да направите една права
черта по дължина на обекта и да кажете заклинанието "Сеторио"


3. Преминаване от предмет в малка птица.

Тук също се изисква концентраци и представяне, само че движението е малък ромб и две пресечени черти, а заклинанието "Берилиус"

4. Преминаване от предмет в по-сложен бозайник или птица.

заклинанията
са същите, просто трябва да опитате да превърнете предмет в по-сложен
бозайник или птица, което е по-трудния вариант.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация EmptyНед Дек 27, 2009 10:36 pm

Метаморфмагове.

Метаморфмаговете
са хора, които могат да променят външния си вид когато пожелаят и това
да не изисква отвара и магия. Този вид хора са изключително редки.


Противно
на зоомаговете, метаморгмаговете могат да променят свободно вида си,
пола си, възрастта си, да заприличат напълно на някого или просто да
променят формата на носа си. Зоомаговете също се превръщат по своя
воля, но могат да го правят само в едно точно определено животно.


Метаморфмаговете
са родени със способностите си и не се учат да ги използват, просто
могат да ги прилагат перфектно. Тези способности се предават по
наследство и децата проявяват белезите на метамормаг още от много
малки. Също така всеки нов метаморфмаг е длъжен да се запише в
министерството на магията, с същия регистър като зоомаговете.


Както
и при всички други видове магия, способностите на метаморфмаговете
зависят от настроението им. Видът на човека ще рефлектира във всеки
момент на емоционалното му състояние. Силно емоции, като шок и стрес
могат да притъпят способностите на метморфмаговете до степен, при която
не могат да ги използат.


На Гръцки, "meta" означава "променям,"
"morph" значи "форма" и "magus" - "магия на магьосник" Терминът
"метаморфоза" значи преминаването от един вид в друг с превръщане,
както е например при гъсеницата и пеперудата.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация EmptyНед Дек 27, 2009 10:38 pm

4 глава

Междувидова трансфигурация.

М
еждувидовата
трансфигурация представлява преминаване от едно живо същетво в друго.
Тук са нужни доста повече усилия и коцентрация, въпреки че заклинанията
за животните са същите:

<blockquote>1. Преминаване в насекомо - Заклинанието "Афелиармус" ; Движение: две долепени окръжности.

2. Преминаване във влечуго - Заклинанието "Литенда" ; Движение: малък роб над предмета и почукване в пръчката.

3. Преминаване в риба - Заклинанието "Терфео" ; Движение: два долепени триъгълника

4. Преминаване в земноводно - Заклинанието "Келирато" ; Движение: малък кръг и полукръг до него

5. Преминаване в бозайник - заклинанието "Прилс"; Движение: две пресечени черти

6. Преминаване в растения или гъба - заклинанието "Сеторио" ; Движение: една права черта по дължина на обекта

7. Преминаване от предмет в малка птица. - заклинанието "Берилиус" ; Движение: малък ромб и две преесечени черти.
</blockquote>
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация EmptyНед Дек 27, 2009 10:40 pm

5 глава

Заменяща трансфигурация

Този
вид трансфигурация се основава на заменянето на част от животно с друга
част. Така може да се получи котка със заешки уши или мишка с клюн.
Тези видове трансфигурация са много сложни и опасни, защото при грешка
животното може да умре или още повече да ви нарани.


Заменящата
трансфигурация трябва да се практикура внимателно и при надзор на
възрастен опитен магьосник. За да бъде постигнат такъв вид магия трябва
да се концентрирате внимателно и да си представите добре коя част
искате да замените и с какво точно да я замените.


Инфлеро - с
насочване към желана част на тялото на животното. Заклинанието ще
замести мигновено часта. Можете да върнете всичко чрез обратна
трансфгиурация, която се прави чрез изричането на думата "Толф" през
заклинанието.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация EmptyНед Дек 27, 2009 10:41 pm

Невидимост

Невидимостта
е бранш на трансфигурацията, който обаче е изключително труден. За него
е нужна силна концентрация и умения. Невидимостта на предмети може да е
по-труда от тази на животни..


Евансеко - заклинание за изчезване. Прави се с плавни вълообранзи движения с пръчката.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация EmptyНед Дек 27, 2009 10:42 pm

6 глава

Човешка трансфигурация

Човешката
трансфигурация е сред най-трудните и тярвба да се изпълнява много
внимателно. С нея може да се променят човешките чери, цялото тяло или
частично цялото. Резултатът от пълната трансфигурация е например човек
в мишка или човек във лисица, докато при непълната е по-вероятно да се
получи човек с глава на акула или нещо подобно. За човешките черти е
ясно, че променят частично вида на човека.

Обикновена човешка трансфигурация:
промяна на цвета на очите - Ириос
промяна на цвета на косата - Кетофалос
промяна на дължината на веждите, косата, миглите - Брилс
свободна промяна на чертите - Уно Сен


движенията са съответно насочващи или където трябва с движение на пръчката за оформяане или удължване.


Трансфигурация на човек в животно - заклинание: Вексела Тирмал; движение: завъртване на магическата пръчка между показалеца и палеца, след това насочване на пръчката право към целта;

Важно
е тук да се спомене, че превръщането на човек е забранено по закон, ако
той не е съгласен и се смята за насилствена трансфигурация. Тя е
подсъдима.

Частична трансфигурация - заклинание: Вексела Пал; движение: прави се малък овал във въздуха и след това магическата пръчка се насочва към целта;

Трансфигурира определяна част на човешкото тяло или я заменя с магия.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация EmptyНед Дек 27, 2009 10:42 pm

7 глава

Висша трансфгурация

Магиите
са създаване на неща от въздух са най-трудните трансфигурационни
магии и изискват нещо повече от концентрация и въображение. Тук умът
трябва да е напълно спокоен, а съзнанието съсредоточено. Така например
можете да направите стол от въздуха.


Паолитос - заклинание за създаване на предмети от въздух.

Рекоферто
- заклинание за създаване на животни от въздуха, като след него се
поставя това на животното, което искаме да създадем.


Протеева магия

ПРотеевата
магия е заклинание, което кара няколко обекта да се влият от един. Това
значи, че ака я приложим на три молива и променим първия в острилка, то
и другите ще се променят в същото. Това е верижна трансфгиурация, една
от най-сложните.


Котинс - заклинание за Протеева магия, което се прилага върху всички обекти на трансфигурацията.

Елементална трансфигурация

елементалната транс. е превръщането на нещо в огън, въздух, вода и земя или създаването на тези елементи от въздуха.

Рито - за земя
Полис - за вода
Терилос - за огън
Потриос - за въздух
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Sponsored content
Учебник по Трансфигурация Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Учебник по Трансфигурация   Учебник по Трансфигурация Empty

Върнете се в началото Go down
 
Учебник по Трансфигурация
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Secret World :: Други :: Secret World :: Кабинетът по Трансфигурация-
Идете на: