Secret World
Добре Дошли в Secret-World - един необятен и завладяващ магически свят. Моля, регистрирайте се за да намерите много приятели, да се забавлявате и най-вече да получите достъп до вълнуващата ни онлайн РП игра.

Очакваме Ви! 
ИндексDaily prophetКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Уроците на втори курс

Go down 
АвторСъобщение
Лиса Драгомир
мъгъл
avatar

Брой мнения : 40

ПисанеЗаглавие: Уроците на втори курс   Сря Дек 30, 2009 1:22 pm

Тук за второкурсинците!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Лиса Драгомир
мъгъл
avatar

Брой мнения : 40

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Пон Яну 04, 2010 6:35 pm

След малобройния час на Лиса, тя се беше настанила удобно на стола си, чакайки да се появат второкурсниците. Бяха доста повече от първокурсниците, въпреки че Драгомир хареса Саманта. Вън беше приятно. Въпреки че снегът се спускаше бавно по заледената земя, Лиса се наслаждаваше. В Русия попринцип беше снежно и студено, така че не беше чак толкова странно. Какво ли се случвашев нейното кралство, какво ли правеше там сестра и и новия и съпруг? Въпроси, които стояха безмълвно, без отговори. Който явно стояха там само и само да разпалват любопитвството на красавицата. Вратата леко изскърца и вътре влезе един ученик. Преподавателката го поздрови еднократно с глава. Той седна и скоро се изсипаха и останалите четирима. Общо пет. Нямаше да е зле. Хем щяха да са малко в клас, за да разбират материала, хем щяха да са достатъчно, за да вдигат много шум. Драгомир се надяваше второто изобщо да не се случва, но никой не можеше да и го обещае. След биенето на втория звънец, в стаята стана тихо и мелодичният глас на Вал се разля.
- Казвам се Василиса Драгомир. Нямам намерение да ви се представям по-подробно, още по-малко вие. Не сте виновни, че започвам да ви преподаватм от тази година. Миналата е трябвало да сте изучили що е магическо създание, какво е феникс, домашно духче, градински елф и гном. Както и сами се досещате, днес ще преговорим набързо кое какво е. Има пет теми, а вие сте петима. Искам всеки един от вас да каже нещо за една тема, избрана от него.
Лиса седна на стола и първия престрашил се се качи на подиума.

П.П. Не искам домашно. Тоест нямате. Затова пък РПто тук трябва да ви е добро. Надявам се, разбрахте какво искам от вас. За въпроси - ЛС!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алекто Хекантохейри
мъгъл


Брой мнения : 262

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Сря Яну 06, 2010 7:41 pm

Туп!
- Ей, ще ти го върна. - с присвити очи и заплашителен глас възкликна Джина, гледайки сестра си от пода на общата стая. Аря й се изплези и се метна на мекия стол, а Реджи завъртя очи отегчено и бавно се изправи. Завоеванието на любимото кресло пред камината винаги изискваше малко бутане и евентуално падане на едната близначка. Изтупа мантията си и изгледа сърдито Ара, след което погледна към часовника и се усмихна злорадо.
- Е, май ще ти разваля удоволствието - време е за ГЗМС. Хубаво е, че първият ни урок за годината е този, представи си да имахме... Хм, всъщност всички предмети са готини. Хайде ставай и да тръгваме, не искам да закъснеем.
Грабна чантата си с учебници, хвърли си бърз поглед в огледалото и се усмихна на сестра си, след което й подаде ръка, за да се изправи и я прегърна през рамо. Двете излязоха от почти празното помещение и заслизаха по стълбите. По коридорите имаше доста деца и учители, всички говореха оживено за първата седмица в училище, а Ред се оглеждаше постоянно - това място беше невероятно. Замъкът, който вече се бе превърнал в дом на двете сирачета. Подсмихна се, докато излизаха от училището и прекосяваха поляната, крачейки към кабинета на професорката. Малки пухкави снежинки се сипеха от небето, танцувайки бавно, а вятърът ги подмяташе насам-натам, докато някои от тях кацаха върху косите на момичетата, а снегът хрупкаше под краката им. Времето беше студено, от устите на децата излизаха пари, а сутринта над училището се бе спуснала лека мъгла.
Реджи не се бе запознавала с проф. Драгомир лично, дори не знаеше коя е. Но, естествено, сигурно отново щеше да бъде млада, красива и привлекателна. Момичето въздъхна, а Мори я изгледа с повдигнати вежди. Отговори й с беззвучно „нищо” и открехна вратата на кабинета, до който вече бяха стигнали. В стаята беше топло и уютно, из въздуха се носеше приятен аромат на нещо, което Сам не можеше да определи, а учителката седеше зад катедрата си. Разбира се, много млада, руса и красива. Ухили се на глупостта си и със сестра й поздравиха Драгомир. Избраха си едно място в средата и Ния се заигра с косата на другата близначка.
- Знаеш ли, напоследък ми е скучно. Трябва да потърсим някоя скрита стая или проход, знам, че сме намерили доста засега, но кой знае какво се крие в този замък... Особено на петия етаж. - усмихна се дяволито и повдигна дясната си вежда, а Аря затърка ръчички, както правеха винаги преди да извършат някоя глупост. В този миг вторият звънец оповести началото на урока и Джи сключи вежди недоволно. Обърна се напред и заслуша проф. Драгомир, която първо се представи и им обясни какъв ще е преговорът им днес. Ръката на Джина, не точно „се стрелна”, но щръкна във въздуха щом преподавателката им каза какво изисква днес и след бегла усмивка към Ела се изправи и изпъчено се качи на подиума. Без да се замисля си избра любимата тема и заговори ясно:
- Фениксът е наричан още „Вечната птица”. Той е уникален със способността си да изгаря и след това да се ражда от пепелта. Това се случва, когато са на около 500 години и тогава изгарят в собствените си пламъци. Може да носи огромни товари, а сълзите му лекуват почти всякакви наранявания и рани. Той не е широкоразпространено магическо създание - среща се рядко, в дивата природа. Фениксите биват няколко вида: късоклюнест, иралндски, швейцарски и полярен феникс. Обичат да пият вода - тя поддържа перата му бляскави. Издръжливи са и могат да преживеят без храна дълго време, а иначе ядат риба, червейчета, насекоми, плодове и др. Обожават да летят и обичат широките пространства. - след кратко замисляне реши, че това е достатъчно, не можа да се сети за повече, усмихна се на професорката и се върна при Аря.
- Ехее, кога успя да научиш всичко това? - с повдигнати от изненада вежди я попита Мори и Джина й отговори доволно:
- Фениксите са невероятни създания, престъпление е да не научиш най-важните неща за тях.
- Най-важните?! Да, бе, сякаш аз не съм чела достатъчно за тях. - сестра й подпря брадичка на дланта си и се загледа напред, а Ред вдигна рамене и започна да човърка една дупчица в чина си.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Aрaбeлa Haйтмep
мъгъл
avatar

Брой мнения : 43

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Чет Яну 07, 2010 7:57 pm

Морган седеше до сестра си и слушаше как една слидеринка, която не познаваше, обясняваше за градинските елфи. В момента й се искаше да се махне от кабинета, но това нямаше как да се случи. Попринцип не беше против ГЗМС, но теорията я изморяваше. А преговорите направо ги ненавиждаше, по всички предмети. Щеше да е прекрасно да седят на някоя полянка и учителката да им показва някой еднорог или каквото й да било друго магическо създание...
- В момента единственото магично създание, за което ме е грижа, е Скар. – подшушна тя на Реджи и двете тихичко се засмяха. Да, Скариандър – черният котарак на момичето изглеждаше наистина величествен, осожено с едното синьо и другото зелено око. И мъдър... Е, и котаракът на сестра й не бе за изхвърляне, никак даже. А и двамата почти изглеждаха като близнацци, като изключим разликата в очите на Скар и проскубанката козина на Дизайър. А и бяха почти неразделни, беше чудесно че бяха станали приятели...
- Земята до Аряяя... Замечтаната... – Ния почти не викна в ухото на Ела, чиито ред да говори бе дошъл.
- А, да. Замечтах се за котки... – каза тя с отнесен глас.
- Да, знаем, че си пристрастена, но трябва да говориш за домашните духчета.
- Ама какво?! – Аря направо не можа да повярва, когато сестра й почти я избута до подиума.
Слкед като издиша и вдиша бавно за да се поуспокои, по-голямата близначка си бе припомнила основните неща за тези създания и някак си събра смелост да заговори:
- Домашните духчета са много дребни създания, имат много слаби тела, бледа кожа, големи изпъкнали очи и също така големи уши. Обикновено носят дрипи, от прокъсани калъфки за възглавници или други парчета платове. Ако им дадеш дреха се обиждат, а ако господарят им направи това – още по-лошо – смятат се за изгонени, освободени от работа. Техните господари са винаги чистокръвни семейства и работата, която тези създания вършат е предимно ръчен труд – чистене, пране, гладене, готвене и т.н. Не се нуждаят от много, ако направят нещо не както трябва се самонаказват, а понякога и самите им господари ги бият и измъчват. Домашните духчета спадат към получовеците, могат да говорят и да правят магии. Тяхната магия обаче е по-различна от нашата. Те могат да се магипортират, да летят и правят различни неща, но без магическа пръчка. Магиите на магьосниците не им влияят.
Домашните духчета са символ на робството и къщната работа, никога не са били третирани като равни и може би за това самите те не могат да разберат дали да се самонараняват, да изпитват вина и др. Магичта с която са обвързани с господарите им ги кара да вършат всичките им заповеди, освен една – тази да се самоубият.
Тя приключи и си отдъхна, а после бързо си седна на мястото до Сам. Не беше сигурна какви глупости е говорила, за това само хвърли една крива усмивка към сестра си, която естествено веднага разбра как се чувства Ела. Двете се загледаха напред,чакайки краят на часа да дойде...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Рубен
мъгъл
avatar

Брой мнения : 475

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Пет Яну 08, 2010 9:51 pm

Това щеше да е първия час в Хогуортс на Алиса. Леко вълнение бушуваше в нея, но всичките мисли, които минаваха през глвата й в този момент го заглушаваха съвсем. Тя беше легнала на леглото си с разперени ръце, гледайки с празен поглед нагоре. Стоя така около пет минути, след което рязко се изправи. Ако имаше някой друг в стаята вероятно щеше да се изплаши. Тя облече униформата си. Опитваше се колкото се може по-рядко да я носи. Изобщо не й се понравиха полите и пуловерите. След като вече беше готова с облеклото си отиде до огледалото и започна да си оправя косата. Али винаги държеше на външния си вид, в каквато и обстановка да се намираше. Когато се беше приготвила се усмихна пред огледалото, хвърли си последен поглед и излезе навън. Вървеше бавно по коридорите с ангелската си усмивка на лице. Не си личеше че е слидеринка. Забеляза, че някои ученици я заглеждат. Беше повече от сигурна, че я познават, макар и тя тях не. Гланцът й нежно проблясваше върху устните й. Лис вървеше наперено напред.
Когато излезе навън, студът премина през цялото й тяло. Алиса закрачи бързо към кабинета по ГЗМС, опитвайки се колкото се може по-бързо да стигне. Беше й студено, но очарователната й усмивка не изчезваше от лицето й. Стигна до къщичката, където щяха да карат днешния час и без никакво колебание бутна вратата. Вътре стояха четирима ученика. Те си шушукаха един с друг. Али пристъпи вътре и веднага се усмихна мило на професорката. С грациозна крачка тръгна към масата, която си набеляза. Ниските й токчета тракаха по пода и това привлече вниманието на учениците. Това не я притесни и продължи гордо напред. Седна на масата и отпусна лицето си. Усмивката изчезна, но милото изражение остана.
Първият й урок тук започна. Тя се опитваше да слуша внимателно, макар й да не й беше особено интересно. Теорията никога не я беше заинтригувала. Учителката им каза да излязат и да разкажат по нещо от миналата година. При тези думи Лис замръзна, но бързо се досети за книгите, които леля й я накара да прочете преди да започне учелище. Грифиндорката, която нетърпеливо излезе отпред, разказваше за феникса. Едно от двете магични същества, с които Алиса беше запозната. След като момичето приключи Лиса побърза да вдигне ръка, за да не излезе някой преди нея и да разкаже за Градинския гном. Драгомир кимна с глава и се усмихна. Алис се изправи бавно и с лека стъпка тръгна към подиума. Застана на три крачки от учителката и се усмихна омайващо.
- Градинските гноми – започна тя – се срещат навсякъде по света в магьосническите и мъгълските градини. Те са много пакостливи и могат да съсипят всичко, особено ако са семейство. Тогава не остава и помен от градината. Те не могат да говорят, но могат да бъдат научени. Макар и тялото им да е покрито с косми, те приличат на хората. Тези низши създания не могат да бъдат опитомявани. За да се освободиш от градинския гном трябва да го зашеметиш или да го изхвърлиш далеч от къщата ти. Не се връщат повече.
Когато приключи, слезе бавно от подиума и тракайки по пода се придвижи до масата й. Не беше кой знае колко зле. Повечето ученици я познаваха. Когато следващото момиче излезе, близначката й, поне така изглеждаше, се обърна няколко пъти към Алиса, гледайки я любопитно. Лис за малко да не се сдържи, но си спомни какво й каза агентката, когато разбра че ще ходи в пансион. Трябваше да внимава с имиджа си. Али впери погледа си напред и зачака часа да свърши, за да може да излезе от тук.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Елена Гилбърт
мъгъл
avatar

Брой мнения : 8

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Нед Яну 10, 2010 12:07 pm

Снежно и красиво. Така си го описваше в съзнанието си Лена, когато гледаше през прозореца, как снежинките плавно се спускха от небето и падаха на земята. Не духаше вятър, така че времето беше тихо, сякаш всичко беше замряло. Не се чуваха гласовете на децата навън, което означаваше, че всички учеха, както и самата Ели. Тя седеше в класната стая по ГЗМС и чакаше госпожата да дойде, и както изглеждаше, леко закъсняваше. Гилбърт се беше настанила на задния чин, за да има гледка към прозореца и да наблюдава обстановката около замъка. Всичко беше като в приказките и мислите тотално погълнаха слидеринката, но нещо я прекъсна, един глас.
-Добро утро!-поздрави млада и красива жена и всички насочиха погледите си към нея.
-Добро утро!-отвърнаха на свой ред учениците.
-Аз съм Василеса Драгомир!-представи си учителката.
Да,тя щеше да им преподава. Преподавателката беше наистина адски красива и веднага привлече поглдите върху себе си. В цялата стая не се чуваше никакъв друг глас, освен нейния-мелодичен и прекрасен като на славей.
-Кажете ми няколко думи за градинския елф!-каза тя на Лена.
-Градинският елф е същество, което подобява на гнома, но разликата между тях е, че е по-високо. Елфите, попринцип са високи същества, които имат изострени уши и прекрасни очи. В митологиите те попринцип са войни, които стрелят с лъкове.
-Благодаря ви,г-це.....-запъна се Драгомир.
-Гилбърт. Елена Гибърт.-допълни второкурсничката.
След това учителката изслуша и останалите ученици по отошение на магическите същества, които бяха учили миналата година.
-Благодаря ви за днес!-каза жената, звънецът би и второкурсниците си тръгнаха от стаята, за следващия час.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Елвира Еленхел
Първокурсник - Флемио
avatar

Брой мнения : 1020

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   Пон Фев 08, 2010 2:03 pm

Най-накрая дойде време и за часа по ГЗМС. Скарлет обичаше този предмет, макар и да не беше много добра.
Второкурсничката вече почти беше стигнала кабинета. Отпред нямаше никой, а първият звънец вече беше бил, така че явно учениците бяха вътре.
-Добър ден! - Лили поздрави учителката още с влизането си. Две неща й направиха впечатлиние - че професор Драгомир е красавица и че освен Лети, имаше още четири ученички.
Момичето си избра един по-преден чин и се приготви за часа. Скоро звънецът би и урокът, ако може така да се нарече, започна.
Учителката се представи съвсем накратко - тоест си каза само името. А след това всяка от присъстващите трябваше да разкаже по една избрана от нея тема. Четирите момичета, които говореха преди Скар, разказаха съответно за феникса, домашните духчета, градинските гномове и градинския елф.
През това време Грийн почти само гледаше през прозореца. Времето навън бе хубаво - много снежно, студено и все пак слънчево. Горе-долу любимото време на Лили. Тя обожаваше снега, макар другите да смятаха, че всъщност е доста опасен и безполезен. Но тя държеше на своята дума.
-Госпожице Грийн! - професор Драгомир извади Лети от мислите й. Момичето се сепна, а след това се опомни и стана от стола си. За секунда се замисли за какво да говори и бързо се досети.
-Аугуреят е известен и като ирландски феникс. Птицата е от ХХ категория, безвредна е и се опитомява лесно. Среща се в Ирландия, Англия и Северна Европа. Ирландският феникс е много слаба птица и прилича на недохранен. Цветът на перата му е тъмен, леко зеленикав. Аугуреят е много плашлив. Храни се с по-големите насекоми, а понякога е с феи. Лети само когато вали или времето ще бъде лошо в следващите дни. В случаите, когато времето е хубаво, ирландският феникс остава във своето гнездо, приличащо на сълза. Магьосниците се страхуват да доближат подобна птица, понеже се страхуват от легендата за това създание. То има магическата сила да показва какво ще е времето. Перата му не се иползват за писане, тъй като те отблъскват мастилото. Ами... това е. - завърши Скар и отново седна. Не разбра какво мисли учителката за казаното, но второкурсничката смяташе, че е разказала доста добре за аугурея. Скоро звънецът иззвъня с прекрасния си меден гласец и ученичките бяха освободени от часа.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://the-lost-academy.forumotion.com/forum.htm
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Уроците на втори курс   

Върнете се в началото Go down
 
Уроците на втори курс
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Secret World :: Други :: Secret World :: Грижа за магическите създания-
Идете на: