Secret World
Добре Дошли в Secret-World - един необятен и завладяващ магически свят. Моля, регистрирайте се за да намерите много приятели, да се забавлявате и най-вече да получите достъп до вълнуващата ни онлайн РП игра.

Очакваме Ви! 
ИндексDaily prophetКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Обща Аритмантика

Go down 
АвторСъобщение
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 5:14 pm

Учебник по Аритмантика
от Алтамира Фелес
издателство 'Мерлин'~подходящ за всички курсове~

Въвъедение в Аритмантиката

Аритмантиката не се основава на тълкуване на мъгляви образи или придаване на значение на случайни форми и завъртулки, а на строги правила и математически изчисления - точно такива интелектуални занимания, които са нужни за развитието на ума.
Магьосници и вълшебници повече от две хилядолетия използвали аритмантиката (от гръцката дума "аритмо", която означава "число", и "мантия" - "предсказване"), за да помагат на хората да анализират и развиват своите способности и заложби, да преодоляват трудности и да определят бъдещето си. Известна също като "нумерология", тя се основава на две извънредно древни идеи. Първо, че името на човек съдържа важни насоки за неговия характер и съдба. Втората идея, разработена преди повече от две хиляди и петстотин години от древногръцкия мъдрец Питагор, се изразява в това, че всяко число от 1 до 9 има уникално значение, което може да допринесе за разбирането на всички неща. Аритмантите комбинирали тези две идеи и през вековете разработили множество сложни системи за преобразуване на имената в числа и анализ на резултатите. Една от най-широко прилаганите системи изисква извличане на три ключови числа от името на човек - число на характера, число на сърцето и обществено число - и тълкуване на резултата според предварително установени значения. Тази система, която се преподава в "Хогуортс", била известна през средновековието и се използва до наши дни. За нея ви трябват само лист и молив, както и да можете да събирате и пишете правилно.

продължение - страница 2

= 1 =
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 5:21 pm

Число на характера, число на сърцете и обществено число.

Първата стъпка в анализа на името е неговото преобразуване в група числа. Всяка буква от латинската азбука получава числова стойност от 1 до 9 според следната схема:

1 - A; J; S;
2 - B; K; T;
3 - C; L; U;
4 - D; M; V;
5 - E; N; W;
6 - F; O; X;
7 - G; P; Y;
8 - H; Q; Z;
9 - I; R;

Както става ясно, буквите A, J и S имат стойност "1", B, K и T имат стойност "2" и така нататък. За да анализирате което и да било име, напишете го и под всяка буква въведете съответната числова стойност. Тук например ще анализираме името - Аурора Синистра.

A U R O R A S I N I S T R A
1 3 9 6 9 1 1 9 5 9 1 2 9 1

След като напишете всички числа, съберете ги. В този случай резултатът е 66. Според процедурите на аритмантиката, когато сборът надвишава 9 - както обикновено става - той трябва да се "съкрати" до едноцифрено число, като се съберат отделните цифри, ако се налага, повече от веднъж. Така 66 се съкращава до 12 (6+6=12), което на свой ред се съкращава до 3 (1+2=3). Крайният резултат - съкратеното число на всички стойности в името - се нарича "число на характера" или основно елементарно число. Това число показва общия тип на характера според тълкувателна система, която по-късно ще изложим.
Следващото число е "числото на сърцето", което се отнася до вътрешния живот на човек и се твърди, че показва скриваните от другите желания и страхове. Числото на сърцето е сборът от всички гласни в името, съкратени до едноцифрено число.

A U R O R A S I N I S T R A
1 3 6 1 9 9 1

Сборът от тези числа е равен на 30, което се съкращава до 3 (3+0=3). В този случай числото на сърцето и чилото на характера са еднакви, но невинаги е така.
Третото число е общественото (обществено число), което се отнася за външния аспект на личността, лицето, което човек представя на външния свят. Общественото число се определя чрез събиране на стойностите на съгласните в името.

A U R O R A S I N I S T R A
9 9 1 5 1 2 9

В този случай сборът е 36, което се съкращава до 9 (3+6=9).
Като имаме предвид числата на характера и сърцето и общественото число (3, 3, 9), вече можем да нахвърляме портрет на индивида с помощта на положителните и отрицателните личностни особености, традиционно свързвани с всяко число. Тези особености отчасти се основават на Питагоровите идеи, но също са претърпели влияния от мнозина други.

таблицата за тълкуване на всяко число ще намерите на 3 страница.


= 2 =
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 5:22 pm

Тъклувания на числата

ЕДНО: Това е числото на индивидуалността. Единиците са независими, съсредоточени, целенасочени и решителни. Те си поставят цел и се придържат към нея. Те са водачи и изобретатели. Единиците трудно се сработват с други и не обичат да изпълняват заповеди. Те могат да бъдат егоцентрични и егоистични деспоти. Често са самотници.

ДВЕ: Двойката представлява взаимодействието, двустранното общуване, сътрудничеството и равновесието. Двойките имат богата фантазия и са находчиви и добродушни. Типични за тях са мирът, хармонията, ангажираността, верността и честността. Двойката обаче също въвежда идеята за сблъскващи се сили и за противоположните страни на нещата: нощ и ден, добро и зло. Двойките могат да бъдат затворени, потиснати, стеснителни и нерешителни.

ТРИ: Тройката представлява идеята за пълнота и цялост, например в триадите "минало-настояще-бъдеще" и "ум-тяло-дух". Питагорейците смятали тройката за първото "цяло" число, тъй като, подобно на три камъчета, поставени в редица, тя има начало, среда и край. Тройката предполага дарба, енергия, артистична натура, хумор и общителност. Тройките често са късметлии, сговорчиви, богати и преуспяващи, но могат да бъдат и разсеяни, повърхностни и обидчиви.

ЧЕТИРИ: Подобно на маса, която стабилно стои на четирите си крака, четири предполага стабилност и твърдост. Четворките обичат усърдната работа. Те са практични, благонадеждни и земни, предпочитат логиката и здравомислието пред полетите на въображението. Бива ги в организаторската работа и изпълнението на задачи. Също като цикъла на четирите сезона, те са напълно предсказуеми. Могат да бъдат упорити, подозрителни, прекалено практични и склонни към гневни избухвания. Конфликтите, присъщи за "двойките", при четворките са удвоени.

ПЕТ: Пет е числото на нестабилността и липсата на равновесие, предполагащо промяна и несигурност. Петиците едновременно се насочват към много неща, ала не се ангажират с нито едно от тях. Те са енергични авантюристи, готови да поемат рискове. Обичат да пътешестват и да се запознават с нови хора, но не са способни дълго да стоят на едно място. Петиците могат да бъдат тщеславни, безотговорни, сприхави и нетърпеливи.

ШЕСТ: Шестицата представлява хармонията, приятелството и семейния живот. Шестиците са лоялни, надеждни и любящи. Лесно се приспособяват. Бива ги за учители и творци, но често нямат успех в бизнеса. Понякога са склонни към клюки и самодоволство. Питагорейците смятали шестицата за идеалното число, тъй като се дели на 2 и 3 и е сбор, а също произведение на първите три числа (1 + 2 + 3 = 6, 1 х 2 х 3 = 6).

СЕДЕМ: Възприемчиви, разбиращи и интелигентни, седмиците обичат усърдната работа и предизвикателствата. Често са сериозни, с научна насоченост и се интересуват от всички загадъчни неща. Оригиналността и въображението са по-важни от парите и материалните придобивки. Седмиците също могат да бъдат песимистични, саркастични и неуверени. Понякога седем се смята за мистично или магическо число заради връзките му с библейските седем дни на Сътворението и седемте небесни тела в древната астрономия (Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс, Сатурн и Юпитер).

ОСЕМ: Осем предполага възможност за огромен успех в бизнеса, финансите и политиката. Осмиците са практични, амбициозни, ангажирани и усърдни. Те също могат да бъдат завистливи, алчни, деспотични и жадни за власт. Твърди се, че осем е най-непредвидимото число и може да предполага върховен успех или пълен провал - потенциалът за достигане на двете крайности е налице още от самото начало.

ДЕВЕТ: Представлява завършеност и успех в най-висша степен, също като в "цялото" число 3, изразено три пъти (3 х 3 = 9). Деветките се посвещават на служба на другите, често като учители, учени и хуманитаристи. Изключително решителни, те неуморно работят и вдъхновяват останалите. Деветките обаче могат да бъдат и арогантни, и самомнителни, когато нещата не стават, както искат.

От тези тълкувания можем да заключим, че моята личност предполага дарба, енергия, артистична натура, хумор и общителност. Често е късметлива, сговорчива, богата и преуспяваща, но може да бъде и разсеяна, повърхностна и обидчива. Родена е за учител, решителна е, неуморна, вдъхнояваща, но и арогантна, самомнителна и предпазлива.
Това, което беше показано на страница 2 и 3 е система за намиране на основните числа на характера, любовта и обществеността.Съществуват обаче и много други методи за пресмятания в Аритмантиката.

= 3 =
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 5:29 pm

Рожденно число

Числото на раждане (рождено число) е първото и най-важното. Числото на раждане е неизменно. То може да определи характера на човек и да управлява съдбата му, като си взаимодейства с другите числа на човека (напр. с числото на характера, сърцето и обществеността). Числото на раждане се определя чрез сумиране на числата от датата на Вашето раждане до получаване на едноцифрено число. Например: Родена съм на 3.04.1970 година., което ще стане 2+4+1+9+7=23=5(2+3).

Човек с число 1:

Смел, уверен в силите си, активен и енергичен, умеещ добре да изкарва и харчи пари. Натура – по-скоро добър изпълнител, отколкото творец. Противопоказно е участие в рисковани мероприятия и да се занимава с бизнес.
Характер: Индивидуалист, реалист, активен, импулсивен, свободолюбив, склонен към налагане на своето мнение, екстраверт

Човек с число 2:
Неуверени в своите възможности, емоционално неспокойни. Целесъобразна е работа в колектив с приятели или роднини. Характер. Уравновесен и, едновременно с това, пасивен, много податлив на външно влияние. Лесно попада под зависимост, нуждае се от любов.

Човек с число 3:
Склонност към занимания с наука, изкуство, спорт. Има голяма вероятност да постигне слава и успех, ако е последователен и разсъдлив в действията си. На тройката са присъщи независимост, откритост и комуникативност, влечение към обществото и развлеченията, творчески и инициативен подход към всяко нещо. Действията му като правило са спонтанни.

Човек с число 4:
Област на интереси - наука, техника, производство. Отличителни черти – надежност, стабилност, добросъвестност. Намира изход от създала се сложна ситуация, даже в екстремални условия. Основна черта на четворката е стабилността. Това е консерватор, привикнал надълго да обмисля всяка своя крачка. Много педантичен и дисциплиниран, предпочита да живее “по правилата”.

Човек с число 5:
Философ, ценящ преди всичко независимостта и духовната свобода. Влечение към пътешествия и приключения, авантюрист. Има нелоши резултати при съвместния труд. Това е независим човек, много динамичен, склонен отначало да направи нещо, а след това да помисли.

Човек с число 6:
Предразположеност към голям ръст в кариерата - чиновник от висок ранг или политик. Честен, енергичен, последователен. Творческа, емоционална, романтична и мечтателна натура. Като правило, нерешителен човек, идеалист

Човек с число 7:

Талантлив в искуството, науката, религиозната дейност. Лидер. Но успехи във финансовата или търговска дейност са възможни единствено с чужда помощ. Сдържан характер, независим, интересите са съсредоточени основно в духовната сфера. Склонност към самота.

Човек с число 8:
Силен интерес към големите неща с чужда помощ, търсещ единствено голяма изгода. Материалист, лидер, инициативен и много амбициозен. Много енергичен, самостоятелен, добър организатор, винаги се стреми да държи нещата в свои ръце.

Човек с число 9:
Предан е на високата цел. Необходимо е да се предпазва от егоизъм, самоувереност, дребнавост и алчност. Идеалист и мечтател; раним и неспокоен характер. Богато въображение, оригиналност на мислите и действията. Лошо се приспособява към самостоятелен живот.

= 4 =
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 5:32 pm

Число на късмета, успеха и провала

Числата могат да разкрият много неща за нас и бъдещето ни, както и посоката на житейския ни път. Правилно разтълкувани, числата могат да дадат много знания и да се използват за предпазване или подсигуряване на дадено нещо. Всяко число съдържа собствен характер и в зависимост от него носи различна дефиниция.
Установяването на числото на късмет, успеха и провала може да ни подготви за трудни моменти и е важно всеки да го знае. Както казахме, числата имат магическо значение и влият на живота ни.

Числото на добрия късмет можем да установим като съберем цифрите от годината си на раждане. Например: родена съм през 1970 година - 1+9+7=17, което е 8 (1+7). Числото ми на добрия късмет е 8.
Можем да изчислим и числото на лошия късмет, което ще стане чрез събирането на деня и месеца на раждане. Например: родена съм на 03.04 и числото ми на лошия късмет ще е 10, тъй като тук нулите се считат за 1, за да не се получи изравняване на числото на добрия и лошия късмет. Ако все пак се получи такова, към числото на лошия късмет се прибавя и часът на раждане.

Числото на успеха може да се изчисли чрез събиране на броя на гласните в името. Например:

А У Р О Р А С И Н И С Т Р А = 7 гласни, от което следва, че числото ми на успеха е 7.

Числото на провала се изчислява по сходен начин, но чрез събиране на съгласните букви в името.

А У Р О Р А С И Н И С Т Р А = 6 съгласни, от което следва, че числото ми на провала е 6.
Ако се получи изравняване на двете числа, към числото на провала се прибавя 1.

Узнах, че моето число на добрия късмет е 8, а на лошия 10. Разбрах също, че числото на успеха ми е 7, а на провала 6. Тази информация може да ми помогне да опозная повече себе си и да се предпазя от бъдещи събития.
забележка: ако някои от четирите числа са еднакви, към едно от еднаквите се прибавя 1. Просто накрая не можете да имате две еднакви числа за провал и успех.

= 5 =

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 5:34 pm

Примерен нумерологичен хороскоп. Число на живота.

Числото на живота. Ето една примерна рождена дата: 21. 03. 1963 г. Нулата /нулите/ в нея не се зачитат и не се сумират. Всичките други цифри се събират и сборът им се свежда до едно цифрено число: 2+1+3+1+9+6+3=25. Сборът е двуцифреното число 25, което трябва да сведем до едноцифрено: 2+5 = 7, Т. е. числото на живота е божественото число 7 в този случай. То носи щастие и успехи на притежателя си от люлката до гроба. Щастливи , успешни, удачни години са тези, които съдържат седмица 1970, 1977, 1987, 1997, 2007 и т. н.

Щастлив месец е юли, защото е седмия месец на годината.

Щастлив ден е неделя, защото е седмия ден на седмицата.

Щастливи часове са 7 сутринта и 7 вечерта.

Щастливи дати от всеки месец са 7, 17, 27.

Провете в таблицата на страница 7 за тълкуването на числата от този вид гадаене.

Ето и друг пример: рождената дата е 03. 03. 1949 г. Нулите в нея не се зачитат. Сумираме всичките й цифри: 3+3+1+9+4+9=29. Сборът е 29, но като съберем 2+9 получаваме двуцифреното число 11, което не се свежда до едно- цифрено, т. е. не се променя. И така числото на живота е 11, а както вече знаем, това е числото на съдбата, от която никой не може да избяга. Щастлив месец е ноември, защото е единадесетия месец на годината.

Щастлив ден е понеделник, а също и четвъртък.

Щастливи часове са 11 преди обяд и 11 вечер.

Щастливи дати от всеки месец са : 1, 11, 21, 31.

Търсете информацията за числото в таблицата на страница 7.

Ако искаме да си направим хороскоп за определена година
,просто събираме числата на деня и месеца от рождената дата с тези на определената от нас година .
Например: рождената дата е 15.02.1976 г.,а хороскопът ще е за 1998 г. Сега сумираме 1+5+2+1+9+9+8=35. Сборът свеждаме до едноцифрено число - 3+5=8. И така :числото за годината е осем, а това означава отлично здраве и много пари през цялата 1998 година. Казва се информацията,записана срещу числото осем (таблицата на стр. 7). Щастлив ден е понеделник. Щастливи часове са 8 сутринта и 8 вечерта. Щастливи дати са 8, 18, 28 от всеки месец.

Хороскоп за даден месец
от годината се прави като съберем числото за годината с номера на месеца, който желаем.
Например: числото за годината е 8 , а месецът е октомври с номер 10. Нулата не се зачита и не се сумира. Събираме 8+1=9. Значи деветка е числото за месеца. Щастливи дати са: 9, 19, 29; щастливи часове-9 сутринта и 9 вечерта ; щастлив ден- вторник. Казва се информацията , записана срещу числото 9 .(таблицата на стр. 7)

Ако желаем хороскоп за деня / за определен ден от месеца / , просто трябва да съберем числото за месеца с датата за определения от нас ден. Например : числото за месеца е 9 , а датата за деня е 11. Сега събираме 9 + 11 = 20 . Нулата отпада ,не се зачита и остава само двойката . Числото за деня е 2 - слабо число . През този ден не вземайте важни решения и не си поставяйте големи цели, защото всичко ще бъде напразно, всичките ви усилия ще отидат на вятъра. Това е ден на колебания , нервни изблици , разочарования. По- добре оставете нещата да си дойдат сами на мястото, не се напрягайте излишно,почивайте си.Мислете за приятни неща.

= 6
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 5:37 pm

Тъклувания на числата.

1. Ново начало в живота, обновление, динамика, пътуване, флирт с любов, авантюризъм, любознателност, интелигентност, загадъчност, ексцентричност, борбеност.

2.
Слабо число. Означава слабоволие, слабохарактерност, неспособност за вземане на важни решения, склонност към алкохола и разгуления начин на живот, вечна борба между доброто и злото, между бялото и черното, между "да" и не". Раздвоеност.

3. Веселие, изграждане, позитивно отношение към живота, общуване с лекота, довеждане на нещата до успешен край /в повечето случаи/, изтънчени удоволствия, добри доходи, добра кариера, пътувания, усет и отличен вкус към модата.

4. Златна среда, умереност, колегиалност, тънко чувство за хумор и справедливост, аналитично мислене, висок интелект и работоспособност. Добри доходи .

5. Числото на мъдростта, логичното мислене, правилните решения и рационални действия. Далновидност по мисловен път. Умение за предпазване от злините и капаните на живота. Добро материално положение.

6. Числото на любовта и силните емоции. Вярно приятелство, чувство за дълг и отговорност. Себераздаване на другите . Живот в името на хората. Обич към целия свят и всичко живо. Богата душевност, артистичност, музикалност, поетичност. Безгранична доброта и чар. Магнетично излъчване.

7. Божественото число. Дълбоки разтърсващи страсти и чувства, големи амбиции, любознателност, разностранни интереси, творчески подход в работата, импулсивно начало, новаторски идеи, чувство за самота и изолация. Способност за самовнушения, богата фантазия. Добро материално положение.

8. Отлично здраве и бодър дух, висока дееспособност /трудолюбие/, много пари и материални придобивки, заложби за богатство и печалба. Пълноценен семеен живот, семейно щастие, дълголетие.

9. Числото на големите цели и постижения, на успехите, постигнати с цената на много усилия, старание, прилежност, всеотдаен труд и напрежение, дори и нерви. Таванът на възможностите и винаги най- доброто, най-, най-, най- е деветката. Това е и числото на ликвидацията. Слага се край на всичко ненужно, банално, отживяло и неприятно.

11. Числото на Съдбата. Този, който го носи по рождение, е галеник на Съдбата. Тя ръководи всичките му постъпки, целия му живот. Издига го високо над останалите хора, предпазва го от житейски бури и проблеми, често вписва името му в голямата история и голямата политика, прави го важен фактор, глези го. Но когато реши да го накаже, Съдбата е безпощадна. Наказанието й е толкова сурово, че изглежда невероятно.

= 7 =
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 5:39 pm

Кабала.

Кабалата е една от най-древните мистични учения, която търси връзката между очевидно житейското и “предначертаното”, т.е. рамките, в които всеки човек, въпреки волята и развитите си качества е затворен. Чрез силата на числата, кабалистите гадаят за съдбата на всеки отделен индивид. Знаменитият метод се гради на числото 142857, което притежава космическата хармония. Умножено с 2 дава число със същите цифри, но разместени – 142857 х 2 = 285714. За да разберете и Вие дали звездите ви покровителстват и какво ви е отредено от орисниците, то направете следните елементарни математически преобразувания. напишете годината, месеца и деня на вашето раждане. Например, ако сте родени на 18 април(04) 1968 год., то ще получите цифрата 1968418. Към това число прибавете кабалистичното:

1968418+142857=2111275

От числото премахнете нулата и повтарящите се цифри. В нашия случай се получава 75. Сега съберете останалите цифри: 7+5=12. А ето и самото тълкувание на тайнствената кабала за вашата съдба.

1. Родени сте под щастлива звезда и имате щастието да градите живота си според собствената си воля, а не по стечение на ситуацията. Вашето житейско правило: “Щастието е като здравето - ако не го забелязваш, значи го имаш.”

2. Вашият характер е труден, пълен с противоположности и обърканата ви душевна нагласа може да се отърси от несигурността си единствено, ако си набележите строго определена цел, т.е. не трябва и да си помисляте да раздвоявате усилията си в няколко начинания. Пътят ви към добър живот е усиления труд за осъществяването му. Съдбата ви съветва: “Посейте постъпка и ще пожънете навик; посейте навик и ще пожънете характер; посейте характер, ще пожънете съдба.”

3. Вие сте галеник на съдбата и трудно бихте почувствали, че животът не е само пъстроцветен декор на сцена, а и низ от житейски несгоди. Съдбата ви предупреждава: “Няма рози без бодли.”

4.
За съжаление, колкото и да ласкаете “късмета” си, той все бяга от вас. Щастието винаги остава на една ръка разстояние от вас, но прекрасно е, че вие въпреки това сте върл оптимист. За вас е успокоението, че старините ви ще са белязани от щастлива звезда. Житейската ви утеха е: “Ако не можеш да заповядаш на света, заповядай поне на себе си.”

5. Вашата съдба е борбата. Вие постигате всичко с много воля, устременост и хъс и почти винаги успявате. За съжаление щастието ви спохожда единствено в една посока. Иначе (най-вече в личен план) изживявате несгодите сам. Съдбата препоръчва: “Запознайте се с голямото нещо, докато е още малко.”

6.
Ако не беше твърде бунтарската ви природа и постоянната ви мнителност, бихте могли да осъществите благосклонните виждания на орисниците за съдбата си, но буйността и необуздания характер определено не са от положителните качества, които биха допринесли за това. Съдбата за Вас: “Човек се лъже почти винаги, когато иска да постъпва хитро във всичко.”

7. Съдбата ви гали рядко, но когато спусне птичето на късмета над вас, внимавайте да не го изтървете, защото иначе житейския ви път е осеян от изпитания и лекомислени грешки, с които вие очевидно не можете да се справите сам, но когато съдбата ви се усмихне, тя го прави доста щедро. Вашият девиз: “Да знаеш да чакаш, е велико средство за успех.”

8. Вие не сте роден под нещастна звезда, но правите сами живота си труден. Бързите настроения, невъзможността да се справите сам със себе си, ви тласка към крайни мерки. Чувството, че сте изигран, неразбран и отритнат от обществото, заради трудния си нрав и инат, напълно заслужено ви отрежда място в ранглистата на вечно оплакващите се от живота, а всъщност (ако се огледате, ще видите, че с малко воля и усмивка) нещата са даже изцяло под ваш контрол. Вашият съдбовен шанс: “Онези, които се оплакват от съдбата, имат повече причини да се оплакват само от себе си.”

9. На вас единствено не ви достига кураж и увереност в собствените ви възможности и това е причината да бяга успехът от вас. Изживявате се като песимист, но нямате основания да се оплаквате от липса на възможности за реализация и реален шанс за достигане на високи лични и професионални успехи. Следвайте стриктно: “Не падайте духом; не успееш ли, започни отново”.

10. Честито! Вие не само сте родени под щастлива звезда, но и притежавате идеална нагласа за живота и знаете как да постигнете заветните цели. Внимавайте само да не си набележите твърде висока бариера! Пътят ви в живота: “ Обичай всички, доверявай се на малцина, не навреждай никому”.

11. Вие сте от малцината, които с малко труд и ясни цели постигат комфорта, за който мечтаят. Помислете обаче, дали не може да продължите с по-висши цели, отколкото да се задоволявате с вече постигнатото, защото на вас не ви липсва нито късмет, нито възможности. Помнете: “Леността се движи тъй бавно, и бедността я настига много лесно.”

12. Твърде много сте заети с чуждото щастие и не забелязвате, че вашето едва мъждука. Имате шанса да разгорите пламъка, но в характера ви за съжаление присъства колебанието и нерешителността и все изчаквате удобен момент, който понякога или ще ви подмине, или вие ще забравите да видите. Вашата грешка: “Никое щастие не е тъй голямо, както е голям страха.”

= 8 =
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 7:09 pm

Число на личноста.

Първо по вече до болка познатата ни схема привеждаме число до прост единичен вид. Заместете името си с числа и събирайте цифрите му, докато не получите едноцифрено число. Припомняне:

1 - A; J; S;
2 - B; K; T;
3 - C; L; U;
4 - D; M; V;
5 - E; N; W;
6 - F; O; X;
7 - G; P; Y;
8 - H; Q; Z;
9 - I; R;

Сега можете да разберете каква е вашата личност:

1 – Ръководител : Със своята упоритост и самоувереност той върви напред и държи да ръководи. Със силното си влияние се стреми да налага волята си, постоянно преследва успеха, върви напред и нагоре без да поглежда назад. Да бъде шеф е призванието му и това като че ли умее най-добре. Поради бързината, с която обикновено взема решения е склонен към грешки. Способен е да спечели пари, след което бързо да ги прахоса.

2 – Добродушен : Това е най-дипломатичното и безпристрастно число. Той е склонен да се бори за хармония и уравновесеност дори и с цената на множество отстъпки и самокритичност. Силно толерантен той е склонен да прости почти всичко. Приспособява се лесно към всичко, обикновено няма високи цели, понякога е мързелив.

3 – Сръчен : Симпатичен и контактен с добра интуиция, обикновено притежава някакъв талант. Обича да е център на внимание, старае се да се хареса на околните и обикновено успява. Изпълнен е с енергия, лесно успява в професии, които изискват личен контакт с хора. Лошите му черти са склонност към самохвалство и нетърпеливост.

4 – Стабилност : Солидна личност, на която може да се разчита, но не и за забавления. Сериозен тип, отнасящ се с добра грижа за задълженията си. Обича сигурността, стабилността, традиционното. Трудно възприема новостите, поради своята консервативност. Обикновено е слабо контактен и ако постига служебни успехи те са извоювани с много труд. За него са подходящи професии, изискващи коректност и педантичност.

5 – Авантюрист : Обича промените, пътуванията, постоянно да опитва нови неща. Има шанс и това подсилва склонността му постоянно да рискува. Обикновено с много приятели, към които се отнася с коректност. Лесно се отегчава от ежедневните грижи, понякога избухлив. Успехи в професиите изискващи да се рискува смело, лесно усвоява чужди езици.

6 – Деликатност : Изисканост, чувствителност и добро усещане за хармоничност, понякога леко наивен. Старае се да установи хармоничност в отношенията с роднини и приятели. Умее да въвежда ред, не обича клюките. Лесен е за повлияване поради неговата колебливост. Обикновено няма високи амбиции и не полага големи усилия.

7 – Тайнственост : Висока интелигентност, силно въображение и интуиция, помагащи му да стигне високо. Не обича да разкрива всичко, винаги запазва по нещо само за себе си. Самотата не го плаши, дори му допада. Посредствеността го дразни, а липсата на умение да прощава му причинява доста неприятности.

8 – Богатство : Изключително хитър и ловък, обича бързите действия, бори се с всякакви действия за своя успех и ще го има. Дава много от себе си и изисква това и от обкръжаващите го. Цени високо лукса, често се занимава с разнородни, на вид не подхождащи си дейности. Понякога се увлича и нарушава нормите и дори законите, което може да му донесе бързи печалби, но и доста проблеми.

9 – Гениалност : Честен, добър, мъдър, изключително силна личност. Неизчерпаема творческа енергия, помагаща за успехи във всяко начинание. Умее да влияе на околните и да извлича ползи от това. Понякога груб и арогантен, увлича се да се възхищава от себе си.

= 9 =
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 7:18 pm

Число на пътя.

Първо по вече до болка познатата ни схема привеждаме число до прост единичен вид. Заместете името си с числа и събирайте цифрите му, докато не получите едноцифрено число. Припомняне:

1 - A; J; S;
2 - B; K; T;
3 - C; L; U;
4 - D; M; V;
5 - E; N; W;
6 - F; O; X;
7 - G; P; Y;
8 - H; Q; Z;
9 - I; R;

Сега можете да разберете какъв е вашия личен път:

1 – Стръмен път с повишаваща се трудност. Не позволява отпускане. За достигане до върха изисква силна воля и упоритост.

2
– Неправолинеен път с неголеми изкачвания, понякога прекалено спокоен.

3 – Често криволичи, добре утъпкан, без сериозни пречки, но е необходима гъвкавост и свежи идеи.

4 – Това е главен път без изненади, но с множество ограничения. Изисква много и усърден труд.

5 – Променлив, стръмен и трънлив път, но със сигурност не може да е скучно, поради многото изненади.

6 – Спокоен път, понякога скучен. По него се върви бавно, изисква много време.

7 – Осеян със загадки и мистерии. Ако умеете да ги разгадавате ще се радвате на помощ от отговорите.

8 - Широк път, предлага много възможности. Ако сте борбен и умеете да се възползвате от шанса, ще успеете.

9 – Това е път на успеха, винаги е основен и с предимство.

= 10 =
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 7:22 pm

Хороскоп

Овенът е кардинален знак от зодиакалния кръст. Неговото място в звездната карта е първото.

Основни характеристики:

Зодиакален знак - Овен
Символ - овен
Мобилност - кардинален, подвижен
Елемент - огън
Управител - Марс
Ден - вторник
Цвят - червен
Метал - желязо
Минерал - аметист, топаз, диамант, сардоникс
Уязвими са - главата и лицето
Щастливи числа - 5 и 9
Щастливи букви - К, М
Съдбоносни години - от 4-ата през 7 (11, 18, 25...)
Девиз - “Аз съм”
Съдбовна мисия - Да ръководи. Да поставя началото. Да прави пръв решителната крачка към новото. Да е винаги на върха.

място в звездната карта е второто.

Основни характеристики:

Зодиакален знак - Телец
Символ - бик
Мобилност - неподвижен
Елемент - земя
Управител - Венера
Ден - петък
Цвят - жълт, син, розов, зелен
Метал - мед
Минерал - ахат, смарагд
Уязвими са - гърло, трахея, челюсти
Щастливи числа - 6
Щастливи букви - В, Е
Съдбоносни години - от 6-ата през 7 (6, 13, 20...)
Девиз - “Аз притежавам”
Съдбовна мисия - Живот, изпълнен с промени и професионален възход. Да съхранят природата. Да постигнат и даряват на другите умението да се радват на живота.

Близнаци са подвижен, въздушен знак от зодиакалния кръст. Заемат трето място в звездната карта.

Основни характеристики:

Зодиакален знак - Близнаци
Символ - близнаци
Мобилност - подвижен
Елемент - въздух
Управител - Меркурий
Ден - сряда
Цвят - сив, жълт и виолетов
Метал - живак
Минерал - топаз, аквамарин, кехлибар
Уязвими са - бронхи, бели дробове,
щитовидна жлеза
Щастливи числа - 3, 5
Щастливи букви - К, Ю
Съдбоносни години - от 7-ата през 7 (7, 14, 21...)
Девиз - “Аз мисля”
Съдбовна мисия - Да се научат да се приспособяват. Да създават контакти с хората и между хората. Да открият противоречията в себе си и да ги уравновесят. Да проявяват постоянство в чувствата, мислите и действията си. Да не седят на два стола едновременно.

Ракът е кардинален, воден знак от зодиакалния кръст. Неговото място в звездната карта е четвъртото.

Основни характеристики:

Зодиакален знак - Рак
Символ - рак
Мобилност - воден, кардинален
Елемент - вода
Управител - Луната
Ден - понеделник
Цвят - зелено, сребристо, бяло,
светли тонове
Метал - сребро, платина
Минерал - смарагд, опал, бисер,
лунен камък
Уязвими са - стомах, черен дроб,
жлъчен мехур
Щастливи числа - 1, 2, 7, 18
Щастливи букви - А, Р
Съдбоносни години - от 8-ата през 7 (8, 15, 22...)
Девиз - “Аз чувствам”, “Аз се съмнявам”
Съдбовна мисия - Да се развива и да съзрява. Да опознава душевността си. Да развие психолога у себе си. Да не обсебва. Да разбира преди всичко своята, често объркана същност. Да се научи да приема хората.

Лъвът е неподвижен знак от зодиакалния кръст. Неговото място в звездната карта е петото.

Основни характеристики:

Зодиакален знак - Лъв
Символ - лъв
Мобилност - неподвижен
Елемент - огън
Управител - Слънцето
Ден - неделя
Цвят - оранжев, жълт, син
Метал - злато
Минерал - диамант, рубин, кехлибар
Уязвими са - сърце, диафрагма, кръст
Щастливи числа - 1, 10, 19, 28
Щастливи букви - А, Р, С, Т
Съдбоносни години - от 19-ата през 7 (19, 26, 33...)
Девиз - “Аз съм” или “Аз искам”

Девата е подвижен знак от зодиакалния кръст. Нейното място в звездната карта е шестото.

Основни характеристики:

Зодиакален знак - Дева
Символ - девойка
Мобилност - подвижен
Елемент - земя
Управител - Меркурий
Ден - сряда
Цвят - кафяв
Метал - никел
Минерал - хризолит, изумруд, ахат,
турмалин
Уязвими са - стомашночревен тракт,
коремна кухина
Щастливи числа - 3, 5
Щастливи букви - Ж, З, Т
Съдбоносни години - от 7-ата през 7 (7, 14, 21...)
Девиз - “Аз анализирам”
Съдбовна мисия - Да вярват в себе си. Да бъдат перфекционисти. Да следят за установения ред.

Везните са кардинален знак от зодиакалния кръст. Тяхното място в звездната карта е седмото.

Основни характеристики:

Зодиакален знак - Везни
Символ - везна
Мобилност - кардинален, подвижен
Елемент - въздух
Управител - Венера
Ден - петък
Цвят - индигово, розово, синьо
Метал - мед, бронз, месинг
Минерал - изумруд, аквамарин,
сардоникс
Уязвими са - бъбреци, пикочен мехур,
подстомашна жлеза
Щастливи числа - 6, 24
Щастливи букви - Е, М, Р, Ю
Съдбоносни години - от 6-ата през 7 (6, 13, 20...)
Девиз - “Аз се колебая”
Съдбовна мисия - Да се стремят да опознаят себе си и да се реализират. Да свързват хората. Да даряват топлота. Да излъчват радост от живота.

Скорпионът е неподвижен знак от зодиакалния кръст. Неговото място в звездната карта е осмото.

Основни характеристики:

Зодиакален знак - Скорпион
Символ - скорпион
Мобилност - неподвижен
Елемент - вода
Управител - Плутон и Марс
Ден - вторник
Цвят - тъмночервено, индигово, черно
Метал - желязо, стомана
Минерал - гранат, опал
Уязвими зони - полови органи, простата,
дебело черво
Щастливи числа - 0, 5, 13
Щастливи букви - К, У
Съдбоносни години - от 4-ата през 7 (4, 11, 18...)
Девиз - “Аз желая”
Съдбовна мисия - Динамична сила, упоритост. Да дарява сила и смелост. Да гледа опасността в лицето и да не се страхува от нея.

Стрелецът е подвижен знак от зодиакалния кръст. Неговото място в звездната карта е деветото.

Основни характеристики:

Зодиакален знак - Стрелец
Символ - кентавър
Мобилност - подвижен
Елемент - огън
Управител - Юпитер
Ден - четвъртък
Цвят - синьо, виолетово
Метал - калай
Минерал - топаз, рубин
Уязвими са - черен дроб, кръвоносна система
Щастливи числа - 7
Щастливи букви - Б, Д, Г
Съдбоносни години - от 3-ата през 7 (3, 10, 17...)
Девиз - “Аз виждам”
Съдбовна мисия - Да въдворяват справедливост, такава, каквато те я разбират, и често различна от възприятията на света. Да връщат вярата в хората.

Козирогът е кардинален знак от зодиакалния кръст. Неговото място в звездната карта е десетото.

Основни характеристики:

Зодиакален знак - Козирог
Символ - планински козел
Мобилност - кардинален
Елемент - земя
Управител - Сатурн
Ден - събота
Цвят - индигово, зелено, черно,
кафяво
Метал - олово
Минерал - корал, оникс, малахит
Уязвими са - крака, колене, сухожилия
Щастливи числа - 4, 8, 9
Щастливи букви - Б, К, Т
Съдбоносни години - от 37-ата през 7 (37, 44, 51...)
Девиз - “Аз действам”
Съдбовна мисия - Борба и покоряване на върховете. Да избягват да живеят в свой измислен свят, в който често играят роля, различна от отредената в реалния им живот.

Водолеят е неподвижен знак в кардиналния кръст. Неговото място в звездната карта е единадесетото.

Основни характеристики:

Зодиакален знак - Водолей
Символ - човек с кана вода
Мобилност - неподвижен
Елемент - въздух
Управител - Уран, но и Сатурн
Ден - събота
Цвят - тъмносин, морскозелен, бежов
Метал - платина, алуминий
Минерал - син сапфир, аметист,
бисер, корал
Уязвими са - крака, сухожилия, вени
Щастливи числа - 4, 8, 9, 10, 11
Щастливи букви - А, Н
Съдбоносни години - от 2-ата през 7 (2, 9, 16...)
Девиз - “Аз се надявам”, “Аз мога”.
Съдбовна мисия - Постигане на високи лични и обществени цели. Да творят чудеса. Да направят от невъзможното възможно. Да учат хората на човеколюбие.

Рибите са подвижен знак в зодиакалния кръст. Те са на дванадесетото място в звездната карта.


Основни характеристики:

Зодиакален знак - Риби
Символ - две риби, плуващи
в различни посоки
Мобилност - подвижен
Елемент - вода
Управител - Нептун и Юпитер
Ден - четвъртък
Цвят - син, розов, светлосин
Метал - цинк, платина, алуминий
Минерал - аквамарин, тюркоаз
Уязвими са - крака, стъпала
Щастливи числа - 3, 10, 11
Щастливи букви - Н, П, Ф
Съдбоносни години - от 3-ата през 7 (3, 10, 17...)
Девиз - “Аз се надявам”.
Съдбовна мисия - Да служат на хората

= 11 =
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 7:24 pm

Тълкуване на името

А символизира старт, начало в най-широкия смисъл, а също обновление, възраждане. Съчетава се добре с другите звукове, не създава затруднения при произнасянето. Звукът “А” в името на човека му внушава бодрост, придава му сили за борба с трудностите.

Б означава постоянство, рационален подход, „пробивни” способности, стремеж към материална задоволеност. Впрочем, известната пресметливост, присъща на хората, в името на които присъства буквата „Б”, се компенсира от стремежа към духовно общуване. Този звук не предизвиква негативно възприятие, но е по-добре, ако името, което започва с „Б”, се съчетава с лесно произносимо презиме.

В говори за комуникативност, умение да се живее в хармония с природата и хората, но и за известна ленивост. Човекът с име, което започва с тази буква, е надарен с голяма духовност, стремеж към възвишени чувства, към всичко прекрасно. Този звук не създава неприятни асоциации и е универсален по отношение съчетаването с други звукове.

Г предопределя стремеж към знания, практичност, умение да се оценява правилно ситуацията и да се реагира бързо на ставащото. Но „Г” означава също така и обидчивост, чувствителност и фина душевна структура. Този звук не създава трудности при възприемане на името.

Д говори не само за склонност към размисъл, всестранно обмисляне както на философските, така и на житейските проблеми, за готовност да се помага, но и за инат, гордост и независимост, а следствие от това са склонността към грешки, не винаги правилната преценка на собствените сили и възможности. Твърдо звучащата „Д” не се съчетава добре с всички звукове, предизвиква в съзнанието напрегнато очакване, което води до трудности във взаимоотношенията.

Е символизира необходимостта от самоизява, от обмяна на идеи, както и дипломатически способности, проницателност и известна бъбривост. Тази буква предполага възможност за нервни сривове, базирани на сложните взаимоотношения с близките хора. „Е” говори за лесна приспособяемост, повишена сексуалност, често потискана от комплексираност. Подсъзнателно звукът се възприема спокойно, без раздразнение.

Ж - Символизира взрив, силен импулс, фойерверк. Също е и двойнствена буква, тъй като дава стремеж към значителност, преувеличено внимание към себе си, а от друга страна - дребнавост, подтискане на другите, страстност. В началото на името говори за отсъствие на търпимост, за прекалено голяма активност, понякога дори нагловатост. Такива хора прекалено много искат да се отличат със своя напор и страст, но не успявайки да удържат тази страст, в крайна сметка не достигат окончателен резултат. В лошия случай това се съчетава със страх и ефтини ефекти, в добрия - те могат да произведат силно впечатление, да проявят неудържим порив, но не за дълго. Трудно им е да удържат това до което са стигнали, но с всички сили ще се държат за него. Тези хора живеят изпълнен живот, тях животът ги отнася, те се носят не разбирайки до край пътя си, могат бързо да изразходват своя потенциал и за неголям промеждутък от време да изживеят "огромен" живот.

З символизира стремеж за изолация от външния свят, силна интуиция, развито въображение, болезнена чувствителност. Но едновременно с това означава и преданост, доброжелателност, религиозност. Възприятието е двойствено: този звук дразни някои, на други им действа благотворно.

И придава на човека, в името на когото тази буква присъства, изтънченост, романтичност, сантименталност. Известната отчужденост и неувереност, която се крие в тази буква „И”, пречи на бързото вземане на решения и забавя реакциите. „И” придава на характера дипломатичност като защитна реакция на грубостта, натиска отстрани. Върху съзнанието на човека този звук действа умиротворяващо, не предизвиква раздразнение.

Й – Символизира неконтактност, отчужденост, затвореност, непълнота. Тази тежка буква носи в имената усещане за отхвърленост, сломеност, непълноценност. Техните носители знаят своите комплекси и концентрирайки се върху тях стигат до умопомрачение, до разделяне на личноста. Натоварвайки себе си с проблеми те често не съумяват да ги решат. Бидейки талантливи те изпитват недоверие към своите способности. Такива хора винаги се нуждаят от помощ и поддръжка, особено от страна на своите близки. Те са в състояние да пропуснат главното и да се захванат за дреболия, която за тях има особено значение. В лошият вариант се концентрират на свръхценна идея до пълната загуба на силите си. Често буквата свидетелства за недостатъци на възпитанието или ни насочва към проблеми в рода. Товара на комплексите ражда инфантилни, трудно преодолими.

К символизира издръжливост, проницателност, потайност по въпросите, свързани с личния живот, както и стремеж към власт. Прекомерното високомерие на хората, които носят име с „К”, им пречи да осъществяват набелязаните планове. Поради душевни бури много от тях се отдават на религията. Звукът е твърд, „бодлив”, при звученето си кара да заставаш нащрек, предизвиква напрежение.

Л придава на натурата артистизъм, богата фантазия, литературни способности. Предразположението към леност и съзерцателност затруднява търсенето на своето житейско предназначение. Но стремежът към материално благополучие подтиква, подбужда към действие. „Л” говори за силно развити роднински чувства. И въпреки това притежателят на име, в което има буквата „Л”, понякога е нетактичен, лесно влиза в конфликт. Може би затова меко звучащото „Л” предизвиква нееднозначни асоциации в нашето възприятие.

М говори за грижовност, готовност за помощ, известна стеснителност, мекота. Алчността е най-разпространеният порок, на който е подложен човекът с буква „М” в името. Само след като потисне в себе си стремежа да трупа, той ще може да реализира богатия си духовен потенциал. Звукът „М” в името се възприема положително от околните.

Н означава протест, вътрешна нагласа да не приема всичко случващо се безкритично, умение да „филтрира” получената информация, да отхвърля второстепенното и да оставя главното. „Н” говори за голяма трудоспособност и едновременно с това за отвращение към безполезната работа. Този звук не дразни околните, но с такъв човек ще се наложи дълго да се дискутира на всяка една тема. Такива хора винаги имат свое мнение и умеят да го отстояват.

О придава на човека, който притежава име с тази буква, развита интуиция, способност да изпитва дълбоки чувства, а също така да си поставя ясни цели и да ги постига. Наличието на тази буква в името говори за постоянен стремеж на човека към усъвършенстване и самореализация, за желание колкото е възможно по-пълно да използва способностите и възможностите си. Ако по някакви причини решаването на даден житейски проблем стига до задънена улица, такива хора стават неуравновесени, нервни. Много хора с буквата „О” в името са предразположени към алкохолизъм, наркомания, в екстремални ситуации лесно изпадат в паника. Този звук предизвиква положителни емоции не у всички, той кара много хора да застават нащрек.

П определя такива качества на личността, като увереност в собствените сили и склонност към философски размисли. Притежателите на буква „П” в името са смели, настойчиви, емоционално реагиращи на всичко ставащо хора. Те умеят да отстояват възгледите си, но се стараят да избягват конфликти. Звукът не създава неприятни усещания, предразполага към задушевен разговор, към доверие.

Р символизира решителност, висока работоспособност, умение правилно да се анализира ситуацията. Много често човекът с тази буква в името може да бъде рязък и невъздържан в изказванията си. Трудно му е да се изкачва по служебната стълба и затова той понякога търси възможност да се реализира чрез свободно творчество. Това е широка натура, но непредсказуема в порива на емоциите. „Р” е рязък звук, на чувствителните хора той може да се стори неприятен, особено ако се произнася твърдо Виктор, Карл, Артур.

С говори преди всичко за стремеж към стабилност и материално благополучие. Но свидетелства също за неуравновесеност, чести промени в настроенията, капризи, прекомерна взискателност към самия себе си и към околните. Животът обещава на такива хора много изпитания, но вроденото им здравомислие и позитивната нагласа им помагат да преживеят доста лесно несгодите. Звученето на буквата „С” не предизвиква раздразнение.

Т говори за чувствителна, творчески надарена натура, с добре развита интуиция, но надменна и амбициозна. Името с буква „Т” прави човека завистлив и злопаметен, тези хора не могат да търпят конкуренция. При жените тази буква внушава увереност в неотразимостта на собствения им чар и често ги превръща в кокетки. Когато произнасяме звука „Т”, ние често сякаш се натъкваме на невидима преграда. У много хора това предизвиква неприятно усещане.

У означава развито въображение, великодушие, доброжелателност и понякога излишна праволинейност. Човекът, който има тази буква в името си, е акуратен и педантичен, пресметлив и пестелив. На слух рядко срещащият се в имената звук „У” се възприема като свеж и оригинален.

Ф говори за потребност да бъде пръв, да блести във висшето общество, да ползва всички блага на живота, да бъде винаги в центъра на внимание, но противоречивият характер пречи на простодушния притежател на име с буквата „Ф” да осъществи дори половината от замисленото. Въпреки това той е гъвкав и дипломатичен, премисля всяко свое действие до най-малката дреболия. На слух звукът се възприема положително.

Х говори за стремеж към завоюване на всеобщо признание, а значи и за преданост към приетите в обществото закони, морални устои. Същевременно инатът и завишената самооценка пречат на притежателя на буква „Х” в името да преценява правилно взаимоотношенията си с околните, а предразположението му към депресии води до нервни сривове. Доста често звукът предизвиква раздразнение.

Ц в името е символ на лидер, на целеустремен човек, говори за нестандартна личност, особено надарена в областта на точните науки. Като правило при хората, имащи „Ц” в името, отношенията с родителите са сложни. Върху подсъзнанието на околните този звук оказва „подчиняващо” въздействие, изискващо признаване на превъзходството.

Ч символизира чувството за дълг, вярност към принципите, грижовно отношение към околните. Звукът въздейства благоприятно върху подсъзнанието, асоциира се с думите „част”, „чест”, „честност”.

Ш говори за спокойствие и стабилност, тънко чувство за хумор, аналитичен ум. Хората с „шушкави” имена са надарени в областта на изящните изкуства, имат добри артистични данни, притежават вродено чувство за такт, никога не засягат самолюбието на другите. Обожават да пътешестват, като предпочитат да пътуват с автомобил, защото шумоленето на гумите ги успокоява. Звукът „Ш” се възприема от околните положително, асоциира се с детско бръщолевене, когато детето още не може да изговаря всички звукове.

Щ Символизира вътрешно напрежение, безпокойство, недоволство, съмнения. Имена с тази буква са рядкост. Във фамилията се проявява като игра на силна личност, за сметка на по-слабите. Своите недостатъци и непълноценности такива хора прехвърлят върху другите. Те сякаш излъчват неразбираема заплаха, те могат да бъдат доста коварни, да ударят по най-незащитеното място, да отмъстят както никой друг. В добрия случай тези хора проявяват щедрост и оказват покровителство.

Ъ = Неизвестност. Ако „ъ” стои в името или фамилията, то човек не се поддава на никакви критерий и оценки, намира се зад предела на познаваемото, от него може да се очаква всичко.

Ю символизира упоритост и настойчивост, взривоопасен темперамент, непредсказуемост, желание за открояване сред тълпата, стремеж да станат център на вниманието. За тези хора е свойствена склонност към нарцисизъм. В личния си живот не им върви много, в семействата им може да няма разбирателство и съгласие. На слух звукът се възприема нееднозначно.

Я символизира чувство за превъзходство, говори за самовлюбеност, стремеж да се завоюва всеобща любов, уважение и признание. Носителите му често дразнят околните с прекомерните си амбиции. Въпреки това „Я” се асоциира приятно с „галените” форми на имената и като цяло въздейства на слуха положително.

= 12 =
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 7:26 pm

Числа в съня.

Числа, видени насън, могат да бъдат ключ към година, месец, дата. По принцип единицата и петицата символизират активност, а четворката напомня за необходимостта от устойчивост, непоколебимост. Тройката изразява веселие, предвещава успех.

1 - Необходимо е да концентрираме мислите и възможностите си, да решим как най-добре де се измъкнем от сложна ситуация да не разчитаме, че друг ще реши проблемите ни.

2 - Трябва да контролираме своите чувства, да бъдем по-търпеливи.

3 - Настъпило е време да се отпуснем, да отложим ангажиментите си, да потърсим начин да се разтоварим и да си създадем приятни емоции.

4 - Постарайте се да организирате времето си така, че да се справите със задачите си в срок. Мобилизирайте силите си.

5 - В близко бъдеще предстои да пътувате. Възползвайте се от тази възможност.

6 - Семейните проблеми ангажират вниманието ви; не е изключено да се наложи кардинално да промените нещо в тях.

7 - Очакват ви проблеми, свързани със закона, ще трябва да доказвате правотата си.

8 - Доходите ви ще нараснат или ще направите голяма покупка.

9 - Трябва да приключите с миналото. Новото е пред вас.

10 - Ще се включите в екип, с който ще работите ползотворно.

От двузначните числа внимание заслужават:

13 - символизира силата и не е предвестник на нещо лошо, както е прието да се вярва,

19 - носи вдъхновение е късмет,

21 - предсказва осъществяване на желанията, освобождаване от грижите.

Ако насън правите сметки и те излязат: грешни, означава, че имате пропуски в реалността. Според зороаст-рийския съновник четните цифри предвещават добро стечение на обстоятелствата, а нечетните -че набелязаното няма да се сбъдне

= 13 =
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 7:28 pm

Сложни методи за изчисление. Число на решенията.

До сега в учебника бяха разглеждани само прости методи за откриване на дадено нещо, но Аритмантиката далеч не се ограничава с това. Богатството на числата не неизмеримо и само просветлените и усърдни ученици могат да видят истината за бъдещето. Иска се постоянство и упоритост за да се изучат всички начини за пресмятане, но най-трудни са сложните методи за пресмятане. Те ще се градят на изученния до сега материал и ще надграждат характеристиката на човек, която сме изградили със сегашните си знания. До сега сме учили как да определим:

число на характера, сърцето и обществеността.
рожденно число.
число на успеха, късмета и провала.
число на живота.
число на личността.
число "кабала".
число на пътя.


Чрез сложен метод за гадаене можем да изчислим числото на решенията, което ще ни помогне да вземаме важни решения, изградени на знания за себе си или даден човек. За да направите това гадаение ще ви трябва датата и годината на раждане на човек, както и собственото и фамилното му име. Следвайте стриктно инструкциите, за да определите правилно числото на решението.

1. Първо определете числото на характера на човека. (стр. 2) Например: след правилните изчисления разбрах, че числото ми на характера е 3.
2. После определете рожденното число на човека. (стр. 4) Например: след изчисления установих, че моето рожденно число е 5.
3. След това изчислете числото на пътя (стр. 10.). Например: моето число е 6.
4. Следващата стъпка е определянето на числата на успеха, провала, добрия и лошия късмет. Например: при мен числата са: 7; 6; 8; 10
5. Пресметнете по следната формула числата:

2.(число на характера + рожденно число)+ числото на пътя. (число на успеха+число на провала+ число на добрия късмет+ число на лошия късмет)

Моя пример: 2.(3+5) + 6.(7+6+8+10) = 16 + 6.31 = 16+186= 202, което ще упростим по познатата схема до 4. Числото ми на решенията е 4. Проверка на числата в таблицата на следващата стр.

= 14 =
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 7:30 pm

Тълкуване на числата.

1. Взимането на важни решения не е препоръчително. Обмислете внимателно всичко, преди да действате.
2. Решителността няма да ви е от полза и ще ви носи само неуспехи, за това взимането на важни решения не се препоръчва и би трябвало да бъде избягвано.
3. къмсета и щастието са на ваша страна, но могат да таят и скрити капани - внимавайте.
4. Предпоъзливостта е необходим фактор при важно решение, премислете всичко внимателно.
5. Важните решения ще носят неуспех и големи провали - не взимайте решения.
6. Вятъра е попътен, можете да се доверите на числата и да усетите силата на късмета във всяковаше решение.
7. Важните решения ще са съпътствани от огромени успехи и късмет, всичко ще върви по вода.
8. Осмицата ще носи неуспехи, не се доверявайте на интоицията си, тя ще ви подведе.
9. Кажете "да" на всяко нещо, което ви се изпречи, позитивното ще е с вас.

= 15 =
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   Съб Яну 02, 2010 7:32 pm

Сложни методи за изчисление. Отговори на въпроси.

Числата крият енергията на бъдещето. Те са постоянни и магични и могат да съдържат в себе си отговори на редица въпроси. Правилно групирани и разчетени, числата могат да ни отговорят или да дадат отношение към даден проблем. В текущата система за сложно пресмятане ще разгледаме отговарянето на въпроси. Изчислението тук изисква много време и точност.

Например, искам да попитам: Да предприема ли пътуване?

1. Трябва да анализираме името си, като го разложим на цифри и го сведем до едноцифрено число. Така ще намерим числото на характера си. За характеризирането на отговор или решението н проблем трябва да имаме информация за самите нас. Моето число е 3.

2. След това изчисляваме числото си на живота (съдбата), като сумираме цифрите от дата и годината си на живота. (стр.6) Моето число в случая е 7. То има скрито влияние върху всяко наше действие и предопределя съдбата ни.

3. Изчисляваме по формулата: 3. (числото на живота . числото на характера), което в моя случай ще е: 3.(7.3)= 63. След това умножаваме двете/трите получени числа и полученото привеждаме в едноцифрено: 6.3=18= 9(8+1). В случая се получава същото като при събирането на двете числа, но това не винаги е така!

От цялото изчисление разбрахме, че числото на отговора е 9, което ще рече "ДА". Четните числа означават "не", а нечетните "да". Чрез определяне на числото на късмета и сбора му с числото на успеха може да се получи подходяща дата за предприемането на пътуването, но това само в някои случаи.

= 16 =
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Обща Аритмантика   

Върнете се в началото Go down
 
Обща Аритмантика
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Secret World :: Други :: Secret World :: Издателство "Мерлин"-
Идете на: