Secret World
Добре Дошли в Secret-World - един необятен и завладяващ магически свят. Моля, регистрирайте се за да намерите много приятели, да се забавлявате и най-вече да получите достъп до вълнуващата ни онлайн РП игра.

Очакваме Ви! 
ИндексDaily prophetКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 1000 отвари и елексири

Go down 
АвторСъобщение
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: 1000 отвари и елексири   Съб Яну 02, 2010 8:59 pm

~ Магически отвари и елексири ~
Учебник по Отвари, подходящ за всички курсове

Алтамира Фелес
Издателство "Мерлин"

С ъ д ъ р ж а н и е

1 част


Въведение в отварите - 1 стр.
Отварите през вековете - 2 стр.
Битови отвари - 3 стр.
Лечебни отвари - 4 стр.
Отрови - 5 стр.
Противоотрови - 6 стр.
Любовни елексири - 7 стр.
Лунният какъм в отварите- 8 стр.
Змейовете в отварите - 9 стр.
Гноят от буботоби в отварите - 10 стр.
Пелинът в отварите - 11 стр.

2 част

Осветителна отвара - 12 стр.
разтвор за промяна на цвят - 13 стр.
Разтвор против кашлица - 14 стр.
Заздравяващ елексир - 15 стр.
Смаляваща отвара - 16 стр.
Уголемяваща отвара - 17 стр.
Умоизбистряща отвара - 18 стр.
Отвара за сила - 19стр.
Отрова за плъхове - 20 стр.
Състаряваща отвара - 21 стр.
Амортенция - 22 стр.
Феликс Фелисиц - 23 стр.
Веритасерум - 24 стр.
Отвара на живата смърт - 25 стр.

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: 1000 отвари и елексири   Съб Яну 09, 2010 2:41 pm

Въведение в отварите

Отварата е смес от различни съставки, които притежават магически свойства и се използва за да причини различни ефекти на хората или околната среда. Всяка отвара има своя точна рецепта, в която се включват съставките за нея и начина й на приготвяне.

Съществуват няколко вида отвари:
- разтвор - магическа отвара от две или три съставки. Обикновено разтворите отговарят на съществуваща магия или заклинание и имат същата цел.
- елексир - магическа лечебна отвара, която се състои от няколко различни съставки и има за цел да подобри физическото и здравословното състояние на човека.
- отрова - магическа отвара, която има за цел да навреди на физическото или психическото състояние на човек или друго живо същество. Обикновено в отровите се включват вредни съставки или с неблагоприятно дейсвие над организма.
- противоотрова/ антидот - противоотровите са отвари, които имат за цел да премахнат действието на дадена отрова.

Отварите се използват от хората от стотици години. Те са били правени за първи път в Древен Египет, Персия и Гърция и след това са намерили голямо приложение във Византия и Англия, като през цялото време са претърпявали бурно развитие. Поколения отварители са опитвали да усъвършенстват и измислят отвари, но върхът на този процес е през Средновековието, когато интересът към тях нараства многократно. През този период на възход на отварите са измислени едни от най-известните, като Амортенцията, Феликс Фелисиц и други.

= 1 =

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: 1000 отвари и елексири   Вто Яну 26, 2010 10:18 am

Отварите през вековете


Зараждане на отварите~
Отварите съществуват като изкуство и наука от около 4000 години, но верояно хората са ги използвали много отдавна, без да знаят. Още пещерните хора или ранните човешки общества са използвали смеси от различни съставки или билки за да лекуват, което поставя отварите на едно от първите по старост магически проявления. С течение на времето се развили отделни групи от магьосници и започнали да експериментират с различни настойки и серуми от смес от вода и други съставки. По метода "опит-грешка" хората започнали да усъвършенстват уменията си и ненадейно открили една доста значима иголяма група отвари - елексирите.

Прехода от елексира към разтвора~
Не отнело дълго на хората да обикнат отварите и да започнат усилено да ги изучават. Това обаче се случило чак след около 10000 години след първоначалното им зараждане. В Древна месопотамия жреците практикували ритуална магия, в която обикновено жертвата изпивала специален елексир, който щял да й позволи да се превръща в птица или пък да лети... това били първоначалните загатвания за появата на разтворите, същинските отвари. И макар, че хората не осъзнавали какво са открили, те продължили да развиват новия вид отвари.
Само 1000 години след орехода от елексир към разтвор, египетски магьосници направили истинска крачка в отварителството. Те открили редица отвари, чиито основен ефект бил да придава някакви магически белези на изпилият я. Египет останал столица на отварите още 5000 години.

Появата на отровата~
Отварителството се развивало бързо. Било нужно само да се смесят няколко съставки и се получавала напълно нова настойка. Имало хиляди вероятни отвари, които чакали да бъдат открити и египтяните не стояли със скръстени ръце. Те придобили увереност и дори направили крака в Алхимията. През този период на развитие обаче се случило нещо: била създадена отровата. Със силното си мистериозно убийствено действие, отровата всявала страх и ужас у всеки и доминирала в египет. Зараждането й вероятно се дължало на неуспешни експерименти и новината за "бързата поразяваща смърт" бързо се разнесла по света.

Краят на Древността, началото на Античността. ~
Лоша новина за египтяните - появили се гърците и започнали да идват често на гости за да крадат отвари. Свършила древността и дошла лошата Античност, дошло време отварите да посрещнат и останалата част от света. Египтяните естествено доста се ядосали и се скрили вдън земя, докато гърците продължили работата им и разкрили буквално ТОНОВЕ отвари, основно елексири и разтвори.
После дошло време на хоризонта да се появят англичаните и римляните и да почнат да се избиват. Усъвършенствали се отровите и разтворите , докато елексирте баво започнали дазамират.

Отварите и Средновековието. ~

През Средновековието отварите не претърпяли толкова бурно развитие както преди. Тогава те основно водели борба за оцеляване и едва не изчезнали от лицето на земята. Средновековието било известно с отровите си, които станали възможно най0ужасяващи и причинявали какви ли не физиически и психически наранявания.

Новото време. Отварите отвръщат на удара! ~
Отишли си тъмните векове на средновековието и дошло Новото време. Отварите малко по малко се издигнали от праха, като един доста отпочинал феникс, и се завърнали на хоризонта. Започнали отново да се откриват нови съставки и отвари.
През Ренесанса отварите се развивали бързо. Тогава били открити едни от най-известните отвари като Многоликовата, Феликс Фелицс, Веритасерумът и други. Важно е да се отбележи, че през Ренесанса доминирали любовните елексири.
През 18-19 век се развивали основно разтворите и елексирите, докато в началото на 20 век и отровите.

= 2 =
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Алтaмиpа Фелеc
мъгъл
Алтaмиpа Фелеc

Брой мнения : 61

ПисанеЗаглавие: Re: 1000 отвари и елексири   Пет Мар 05, 2010 8:51 am

Битови отвари

Едни от най-разпространените и използвани отвари са битовите. Те се прилагат предимно в домашна среда и служат за ежедневни цели и нужди, като чистене, готвене, лечение и други. До 1824г. те са забранени за иползване, но се прилагат нелегално, докато след тази година, битовите отвари стават официално позволени.

Битовите отвари имат временно, обикновени възможно най-ефективно действие, което не трае повече от няколко часа. Едни от най-известните битови отвари са разтворите за чистота/

Чистещите разтвори се прилагат с капване или пръскане, задължително с ограничен контакт с кожата на магьосника. В състава на разтворите най-често влизат косми от еднорози и змейска кръв, която е универално почистващо вещество.

По настоящем битовите отвари се използват и заготвене, като основната част в тях е змейска кръв и гной от буботоби. Битовите овари са едни от най-разпространените в света.

= 3 =

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: 1000 отвари и елексири   

Върнете се в началото Go down
 
1000 отвари и елексири
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Secret World :: Други :: Secret World :: Издателство "Мерлин"-
Идете на: