Secret World
Добре Дошли в Secret-World - един необятен и завладяващ магически свят. Моля, регистрирайте се за да намерите много приятели, да се забавлявате и най-вече да получите достъп до вълнуващата ни онлайн РП игра.

Очакваме Ви! 
ИндексDaily prophetКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Пророчески вести 1 брой - 22.02.10

Go down 
АвторСъобщение
Дейниъл Форкънтър
мъгъл
Дейниъл Форкънтър

Брой мнения : 720

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Пророчески вести 1 брой - 22.02.10   Нед Фев 21, 2010 9:14 pmПовече от вестник..

Пророчески вести ви предуставя всяка сутрин най-актуалните и нашумели новини в магическия свят. Той е един от малкото вестници, на които можете да се доверите изцяло в тези смутни времена. Нашият екип с много труд се постара да изгради днешния брой, който държите в ръцете си и се надява, че ще ви хареше!

В броя ще можете да прочетете:

Саймън Силвърмун: В криза сме! - 1 стр.
изявление на Сайъмн Силвърмун за кризата в магическия свят и как ще повлияе тя на обществото.
Терора над мъгъския свят - 2 стр.
статия за жестокостите на смъртожадните и поредицата серийни убийста и изчезвания.
Обстановката - 3 стр.
Министерството за положението и обстановката в нашия и мъгълския свят
Интервю с Началник на служба "Аврори", Алистър Ерторис.
Корупцията в Хогсмийд - 4 стр.
Превръщат ли се малките магазинчета в тъмни свърталища?
Китай победи на Световното! - 5 стр.
Как Китай направи грандиозната си победа на световното първенство по куидич.
Кризата е дори в магьосническата мода! - 6 стр.
Как влияе кризата на Диагон-али..
Хороскоп с Алтамира - 7 стр.
разберете какво ще си се случи от великата проницателка и гадателка Алтамира Фелес.

(натискайте на сивите линкове, за да отидете на статията)


Последната промяна е направена от Саймън Силвърмун на Пон Фев 22, 2010 8:05 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Дейниъл Форкънтър
мъгъл
Дейниъл Форкънтър

Брой мнения : 720

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Re: Пророчески вести 1 брой - 22.02.10   Нед Фев 21, 2010 9:25 pm

Саймън Силвърмун: В Криза сме!

На 29 декември Саймън Силвърмун, един от директорите на Хогуортс, даде ексклузивно интервю за "Пророчески вести", в което открито коментира състоянието на министъра на магията и "тежкото" положение на магическия свят. Той заяви, че с някои от последните си укази министърът Райджъл Озмънд е предизвикал остри конфликти в общността на вампирите, върколаците и съществата с близък до човешкия интелект. Господин Силвърмун с увереност сподели, че света ни не е бил толкова застрашен от години и че трябва да се вземат сериозни мерки за връщане на баланса. "В криза сме!" бяха последните думи на директора.
Изявлението на Саймън Силвърмун беше широко прието от магьосническата общност след като министърът на магията издаде последните си два указа, ограничаващи правата на вампирите, върколаците, таласъмите, кентаврите и езеряните. Райджъл Озмънд обаче не пожела да отговори, като отказа да даде интервю за вестника ни. Нашите репортери докладваха, че той почти не излиза от кабинета си и е уволнил всичките си съветници и помощници. Томас Дейтън, втория директор на Хогуортс, уверено заяви, че министъра несъмнено е под влиянието на проклятието "Империус" и му е време да отстъпи поста си на някой по-достоен.
- Щураво Щурче

=1=
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Дейниъл Форкънтър
мъгъл
Дейниъл Форкънтър

Брой мнения : 720

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Re: Пророчески вести 1 брой - 22.02.10   Нед Фев 21, 2010 9:27 pm

Терора над мъгълския свят.
… и колко са жестоки смъртожадните …

Тревога, паника, раздор, смърт. Това са думите, с които може да се опише животът на мъгълите в днешно време. Виновни ли сме ние, магьосниците, че потърпевшите са те? Това е въпроса, който ме мъчи от известно време насам, но сега не мисля да не обсъждам него.
Министерството на Магията се опитва да потули всички тези нови случки в мъгълския свят, за които сме виновни само и единствено ние - магьосниците. ‘Нормалните хора’, така неподозиращи нищо, страдат най-много, проучи ‘Пророчески вести’.
Най-новите нападения са повече от жестоки, невероятно грозни и обляни с невинна кръв. Светът е такъв, но защо плащат те, след като нямат вина!? Министерството на магията работи по своята кампания с борбата със смъртожадните, но според мен те са много и не може да бъде толкова лесно. Наскоро бяха убити жестоко две млади жени, след като са били измъчвани, а след това с обезобразени лица. Това ли е новият знак на зверовете, така ли ще познаем кое убийство е от тях? Дали ще могат да се вземат някакви мерки с избиването на съвсем невинни мъгъли? Едва ли, това е отговорът ми. Министерството губи все повече и повече от служителите, защото почти всички сме страхливци. Точно заради това страдат невинни хора… С няколко хиляди дуела, можем да се надяваме, че последователите на вие-знаете-кой ще бъдат унищожени, а дотогава пазете се..!

Това е, засега, от ‘Пророчески вести’. Повече и само истина за терора на мъгълите, очаквайте в следващия ни брой.
- Дица Кикирица
=2=
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Дейниъл Форкънтър
мъгъл
Дейниъл Форкънтър

Брой мнения : 720

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Re: Пророчески вести 1 брой - 22.02.10   Нед Фев 21, 2010 9:36 pm

Oбстановката - интервю с Алистър Ерторис


Вратата се отваря и на фона на тъмната нощ застава нечия висока, закачулена фигура. За момент се стряскам, че може да е някой от смъртожадните, но качулката бива отместена назад и виждам, че това е господин Ерторис, Началник на служба "Аврори". Според наши сигурни източници, младият мъж е получил този отговорен пост не заради заслуги, а заради роднински връзки със самият министър. Но това е тема за по-обстойно разследване, която ви обещаваме, че непременно ще разнищим. Сега целта на срещата ни с тъмнокосия аврор е съвсем друга – обсъждане на положението в магическия и мъгълски свят.
- Добър вечер, господин Ерторис. Благодаря, че приехте поканата ни и се съгласихте да отговорите на някои от най-наболелите въпроси днес.
Аврорът се усмихва някак сухо, почти без желание, докато очите му шарят неспокойно насам-натам.
- Аз Ви благодаря за поканата, мистър Мейс. Обществото трябва да знае какво става и да е наясно какви опасности го заобикалят, за да може да се предпази.
- Значи не отричате, че положението е критично? Защо досега никой от Министерството не пожела публично да коментира темата, след като нещата излизат извън контрол и на карта са заложени животите на толкова много магьосници и мъгъли?
По лицето на Алистър Ерторис пробягва сянка на страх. Това ме кара да мисля, че е бил инструктиран какво да отговаря и въпросът ми го хваща с неподготвен отговор.
- Информацията е поверителна, но мога да уверя, че аврорите и всички магьосници ангажирани в Охраната на магическия ред правят всичко по силите си, за да намалят щетите причинени от … тези разбеснели се черни магьосници. Всъщност, ако служителите на Министерството не бяха такива професионалисти, нещастните случаи и нападения щяха да са двойно, че дори и тройно, повече.
Очакван отговор. Изглежда младият мъж вече няма търпение да си тръгне, за да не се налага да отговаря на неудобни въпроси. Но те тепърва предстоят!
- А какво е становището на Министерството по отношение на дименторите, които са забелязани в близост до Хогсмийд? Какво търсят те толкова далеч от Азкабан и толкова близо до Хогуортс, където годината тепърва започва?
Аврорът внезапно придобива сериозен вид, който говори, че май и той самият не е наясно, че такова нещо изобщо се случва.
- Нямам подобна информация, а мога да Ви уверя, че съм наясно с всичко, което става, както в нашия, така и в мъгълския свят. Дименторите са си на сигурно място в Азкабан и твърденията, че са в близост до Хогуортс са просто нечии спекулации, за които няма доказателства.
- А какво ще кажете за нападенията над мъгъли? Не се ли опитва Министерството да …
- Всичко е под контрол, - с тези думи ме прекъсна суровият мъж, - Не всички инциденти, които са приписвани на черни магьосници са наистина извършвани от тях. Поддържаме постоянна връзка с тамошната полиция и установихме, че повече от половината убийства са дело на мъгъли.
Нима, драги читатели, това не е поредният опит на Министерството да потули случващото се? Но това ням да стане. Вие заслужавате истината и затова ще я получите. Сега е времето, когато маските трябва да паднат, и аз да задам най-важния въпрос, който вълнува цялото ни общество, а именно кой стои зад всичкия ужас?
- Господин Ерторис, споменахте, че става дума за разбеснели се черни магьосници. Мислите ли, че Онзи-който-не-бива-да-се-назовава, се е завърнал с пълна сила?
В очите на магьосника проблясват опасни искри, които ме карат да си мисля, че съм „бръкнал в раната” твърде надълбоко. Той нервно оправя мантията си, докато железния му поглед не се откъсва от очите ми.
- Това какво мисля аз не е от значение, важни са фактите, а досега няма доказателства, че лорд Волдемор се е завърнал. – за секунда поглежда нещо в джоба си, след което се усмихва престорено, - Моля да ме извините, но преди секунди изникна спешна работа, която трябва да свърша. Благодаря Ви за интервюто.
- Аз Ви благодаря за отделеното време, господин Ерторис. Знаем колко ценно е то.
Началникът на служба Аврори се изправя и бързо напуска „Продъненият котел” оставяйки всичките ми въпроси с непълни, неясни и неточни отговори. Изглежда Министерството наистина иска да държи в неведение обществото, едва ли не поднасяйки го напълно беззащитно в ръцете на смъртожадните. О, да, скъпи читатели, не си правете грешни изводи от думите на Алистър Ерторис, изглежда Вие-знаете-кой се завръща отново, при това по-жесток от всякога. И истинският въпрос тук не е какви професионалисти има в Министерството, а дали са способни да ни опазят от тази заплаха.
Оставям на вас, добросъвестните читатели, да решите.

- Кърли дърли
=3=
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Дейниъл Форкънтър
мъгъл
Дейниъл Форкънтър

Брой мнения : 720

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Re: Пророчески вести 1 брой - 22.02.10   Нед Фев 21, 2010 9:52 pm

Корупцията в Хогсмийд.
Превръщат ли се малките магазинчета в тъмни свърталища

Хогсмийд, китно селце в близост до магическото училище Хогуортс. То е може би дестинацията, най-често посещавана от ученици, с което и се слави. Притеснени родители, обаче твърдят че на Хогсмийд е започнало да се продават предмети, които пряко се свързват с черната магия. Това не притеснява само тях, а и някои от учителите в Хогуорст. Според тях, учениците могат да злоупотребяват с това и да нарушат реда в училището. Забраната ражда изкушението. Подобно на забранения плод и змията, които изкушили Ева, в мъгълските книги на вярата, тук изкушението са точно тези забранени вещи. Закона даден от родители и учители, подтиква невръстните ученици да купуват това. Но както вероизповедните в мъгълския свят хора твърдят, змията е тласнала Ева към това чревоугодничество. Дали тук някой е примамил учениците. Може би продавачите, които на външен вид изглеждат мили, а всъщност са продажници.
Друго което тревожи хората са дементорите. На скоро се разнесе слуха, че са забелязани дементори в близост до Хогсмийд. Какво търсят тук чак от Азкабан? Това също плаши мнозина. Както добре ни е известно, тези качулати и страховити създания не правят разлика между добро и зло и могат да нападнат всеки изпречил се на пътя им.
Точно сега е момента да се вземат мерки срещу тези заплахи.

Мони-Бонбони
=4=
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Дейниъл Форкънтър
мъгъл
Дейниъл Форкънтър

Брой мнения : 720

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Re: Пророчески вести 1 брой - 22.02.10   Нед Фев 21, 2010 9:53 pm

Победата на Китай на световното първенство по куидич

Китай срещу Ирландия. Наистина разгорещена битка с много физически травми, но със заслужена победа. Дали?
Сигурно целия китайски народ се беше събрал в Дъблин, столицата на Ирландия, на 4 ноември 2009 година. Всички места са заети преди месеци. Игрището е украсено превъзходно и е готово за решаващия двубой. Както обикновено, грандиозното появяване на китайците се харесва на всички, но дали това означава, че са добре подготвени и ще победят.
Ирландците – както винаги късметлии – повеждат още в началото. Смело грабват куофълът и не го изпускат. Играта продължава. Пазача на китайците е повален от един блъджър, а все още нямат и една точка. С много усилия Джианг Шенг успява да донесе първата точка за китайците. Всички са обнадеждени и успяват да донесат още 27 точки за Китай. Но Ирландците не се предават. Те продължават да се борят и не се оставят да бъдат поведени по никакъв начин. След известно време играта загрубява и вече четирима китайци са повалени. През това време младия Лианг Кюо се бори с противника си от ирландците, опитвайки се да хване сничът. Това се оказва наистина трудно. Силния му опонент е на крачка да хване крилатото топче, когато китайския търсач го изпреварва.
Ирландия води Китай с 84 на 28 точки, когато играта е прекратена и победата е за Китай. Тази голяма държава, успява да преодолее късмета на Ирландците и печели Световното първенство по куидич за 2009 година. Най-големия герой – Лианг Кюо, се бори с последни сили за страната си и наистина успява.

-Мони-Бонбони
=5=
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Дейниъл Форкънтър
мъгъл
Дейниъл Форкънтър

Брой мнения : 720

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Re: Пророчески вести 1 брой - 22.02.10   Нед Фев 21, 2010 9:56 pm

Проучване на „Пророчески вести”:
Кризата е дори в магьосническата мода!

Тъмните времена надвиснали на магическия свят се отразяват дори и на търговията. Това сочи проучването ни, проведено в повечето магазини на Лондонската улица Диагон-Али. Начело в списъка ни за търговци с най-голям спад в продажбите си е собственичката на магазина за одежди „Мадам Молкин”. „Явно в тези смутни времена хората нямат време да си купят по някоя шапка или мантия...” коментира за нас продавачката, тъжно клатейки глава. Други търговци показали силно понижение са управителите на „Всичко за куидича”, „При Артър” и „Айлопс”. Та кой играе куидич, когато ежедневно изчезват невинни хора? Кой би си купувал домашен любимец, камо ли пък сова? Тези мили птици до скоро приятели на магьосниците, сега започнаха да правят първият си и същевременно последен полет изпращани от господарите си, които са ги купили само преди дни... тук идва да се запитаме кой чете пощата ни и убива (или поне не връща) доверените ни приятели – совите?
Все още ходейки по улицата в сърцето на Лондон, не можем да видим почти никакви магьосници. А колко препълнена беше едно време Диагон-Али! Случайно засичаме заместник директорката на училището за магия и вълшебство „Хогуортс” – Лириана Фориър. Единственият отговор на въпросите ни свързани с въпроса за търговската криза, бе двусмисленото „Това са най-малките ни проблеми в това време.” И така младата дама ни оставя сами, чудейки се толкова ли е лошо положението в света на магията..[./center]

-Смайли Кайли
=6=
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Дейниъл Форкънтър
мъгъл
Дейниъл Форкънтър

Брой мнения : 720

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Re: Пророчески вести 1 брой - 22.02.10   Нед Фев 21, 2010 10:03 pm

Хороскоп с Алтамира

Феникс (мъгълските овен и телец) - Под ъгъл с Марс, този месец Венера ще оказва сериозно влияние над вас, засенчвайки аурата Ви и препъсвайки връзката с картите. Недостига на лунна светлина през деня може да ви накара да отидете до магазина и да си купите всичкия наличен шоколад. Парите ви обаче ще са свършили и докато бягате с маниакале смях случайно на пътя ви ще се появи пухкавел мъник. Целунете го. Непременно ще се превърне във изключително сексапилен индивид. Освен ако не сте алергичен към козина, тогава вероятно ще ви се наложи да опознаете Свети Мънго от близо.

Еднорог (мъгълските близнаци)
- Любов. Тази дума ще шепне Юпитер, докато ви изпраща силна доза от радиационните си лъчи. Внимавайте обаче, защото Марс не е на ваша страна и се опитва да мине под ъгълс с Нептун! НЕ позволявайте това да се случи! Задължително си стойте у дома и когато удари 12 часа целунете най-близкия човек в радиус от 57 километра. После обиколете три пъти дома си и изхвърлете всичката змейска кръв, която имате в наличност. Това трябва да задоволи Марс и при добър късмет той ще ви остави да си богохулствате. Възможно е обаче да ядосате Венера, за това си направете амулет от очи от тритон и го подарете на майка си.

Сова (мъгълските рак и лъв) - Не се заблуждавайте, совата не е вашата птица! Поради пълнолунието, което наближава е възможно всички сови около вас да са лошо настроени и да ви изкълват пръстите. Но не се отчайвайе, това ще продължи само 97 дни, в които обаче трябва да внимавате да не глелдате сова в очите. Това ще доведе до сериозна верижна реакция, в която майка ви и баща ви ще ви дойдат на гости, пощальонът ще се влюби във вас и в магазиа ще ви объркат с трол. Възможно е да ви посети НЛО, но тогава нищо няма да ви спаси, освен молитва към всички планети от Слънчевата система и един добре зареден с положително лъчи амует.

Грифон (мъгълската дева) - Ужас! Забравили сте рождения ден на близък ваш приятел. Това е най-лощото нещо, което може да се случи, защото с него сте загубили любовта на Венера и сте настроили Меркурий срещу вас. Ама вие още ли четете това?! Бързо тръгвайте към магазина за да купите най-страхотната украса ипоканете всичките си приятели. И не забравяйте да се обадите на кратък номер 089892256411243764685248242545 и да се запишете за националната пророческа лотария. Възможно е да спечелие, ако Нептун реши да се премести вляво и да даде път на Плутоновите лъчи, които ще ви достигнат след около 124 години.

Дракон (мъгълските дева и близнаци)- Ще се събудите в 5 сутринта, защото съседските деца са изпочупили всичките ви прозорци. Приемете това като игра на съдбата и не се изпокарвайте със съседите, тъй като в възможно Сатурн да притича зад Венера, а Марс да мине под ъгъл с Нептун. Вместос униюожителен скандал се заемете в приготовления за Пълнолунието довечера, като го изпълните по традиционния келтски ритуал: обличате си най-ярката възможна дреха, намирате най-близката секвоя и започвате да танцувате като обезумял, издавайки силни писъци. Ако сте късметлия, вълците няма да ви изядат. Молете се на Зевс..

Вийла (мъгълските скорпион и стрелец) - Положителното влияние на лъчите на Юпитер ще окаже благосклонно влияние на вас. Не позволявайте обаче на аурата ви да се разрасне прекалено много, защото рискувате да си навлечете гнева на Плутон, а той ще събере цялата радиация, която има и ще я запрати към вас. Така че е добре да си измиете ръцете в точно 12:48 ч. и после докато отивате до магазина внимавайте за връхлитащи ви стълбове, падащи саксии и черни котки.Ако ви се случи някое от тези нещастие се приберете бързо и се затворете в килера с всичкия наличен шоколад.

Хидра (мъгълските козирог и водолей)- Денят ви ше бъде странен, защото тридесет и седмата и двадесет и деветата луна на Юпитер ще решат да отидат на кафе, което автоматично ще даде на светлината на нептун да ви настигне. Ако нещо бръмчи и пуфти силно в ушите ви, ако ви се привиждат влакове и тълпи от хора, значи сте на гарата. Великаа Аламира Фелес препоръчва да се приберете веднага и да изхвърлите всичките чинии. После се молете да спрете да сте сомнамбул.

Русалка (мъгълските риби) - Лош късмет ще ви лъха постоянно, докато Уран и Нептун се борят за слънчева светлина. Венера, вашият покровител ще ви зареже, тъй като вчера си е уредила среща с Марс и си търси червен сутиен на междугалактическия пазар. Иначе не се безпокойте! Трябва само да избягвате стоенето у дома и излизането навън. Иначе може да ви сполети сериозно нещастие, да ви нападнат таласъми. Неуспешните опити за флирт с индивиди от срещуположния пол ще са неуспешни, тъй че не опитвайте със същият... с някой таласъм обаче може и да ви се отвори парашута! Гледайте само да е с червена шапка, големи уши, сини гащи и най-важното - да няма насочена към вас брадва.

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Дейниъл Форкънтър
мъгъл
Дейниъл Форкънтър

Брой мнения : 720

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Re: Пророчески вести 1 брой - 22.02.10   Пон Фев 22, 2010 8:04 am

АБОНИРАЙ СЕ!

Само срещу 5 галеона на месец ще може да се обонирате за "Пророчески вести" и ще получавате броевете на Лична Сова и И-мейл!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Пророчески вести 1 брой - 22.02.10   

Върнете се в началото Go down
 
Пророчески вести 1 брой - 22.02.10
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Secret World :: Други :: Secret World :: "Магически вести"-
Идете на: