Secret World
Добре Дошли в Secret-World - един необятен и завладяващ магически свят. Моля, регистрирайте се за да намерите много приятели, да се забавлявате и най-вече да получите достъп до вълнуващата ни онлайн РП игра.

Очакваме Ви! 
ИндексDaily prophetКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Специален герой

Go down 
АвторСъобщение
Дейниъл Форкънтър
мъгъл
Дейниъл Форкънтър

Брой мнения : 720

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Специален герой   Нед Юни 20, 2010 1:06 pm

скоро.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Дейниъл Форкънтър
мъгъл
Дейниъл Форкънтър

Брой мнения : 720

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Re: Специален герой   Нед Юни 20, 2010 1:07 pm

~ Ръководство за вампирите в играта ~


Първото и най-важно нещо, което трябва да спомена е, че това не е форум за Здрач. След като сме фенове на Хари Потър ние се водим по представите на Джоан Роулинг (въпреки че много от нещата съвпадат и с теориите на Майер.) и следователно между вампирите от Здрач и тези на Джо ще има различия. В това кратко ръководство ще се постараем да ги изясним и да предотвратим обърквания.

Какво е вампир?


Единствената информация за вампирите в ХП, която ни е оставила авторката са няколко реда, от които можем да извлечем твърде малко информация. За това се налага да дадем воля на предположенията, догадките и ровенита из Гугъл за да постигнем някакъв среден вариант на характеристика на вампир. Голяма част от информацията е измислена, въпреки че сме се старали да намалим броя й до минимум.

Всички са гледали филми за вампири. Това са онези зловещи бледи същества, облечени в дълги черни мантии и показващи острите си зъбки на всеки срещнат човечец. Виждали сме истории за вампири, които се превръщат в прилепи, за такива, които нямат отражение и не се виждат по снимките, за светената вода, за среброто и разпятието и още много уникални измислици на киното. На тези същества обаче се приписват твърде много екстри, от колкото всъщност трябва. Тъй че да дадем едно определение и да сложим край на грешните представи.

Пребразяване


Тук се налага да отговорим на въпроса "Как се става вампир". Ами чрез ухапване, както вече знаете от филмите. Нужно е вампир да ухапе човек, като така инжектира в тялото му вид отрова. Тя започва бавно да убива тялото на жертвата, докато накрая не я умъртви. Тогава човекът отваря очи и е вампир. Това обаче поражда следващия въпрос.

Последици


Е, преобразяването е завършило и човекът е вече вампир. Първото, което ще усети новосъздаденият ще бъде жажда. Ужасно силна и неутолима жажда за кръв. Няма да може да се контролира, единственото нещо, което ще ог вълнува е как да си улови вечеря. Какво обаче се е променило в него?
- първо и най-важно са промените в сетивата и усещанията. Още при първия поглед вампирът ще усеща ... всичко. Зрението му ще е перфектно изострено и ще му позволява да забеляза дори дребни детайли от стотина метра разтояние. Освен това слухът му и обонянието му ще са изключително силни и ще му позволяват да надушва и чува разни неща от километри. За сметка на това пък усещането му за вкус ще е притъпено завинаги, тъй като вампирите са мъртви и нямат нужда от храна.За тях само кръвтта има някаква "хранителна стойност"
- второто най-важно нещо е външния вид. Трансформацията е направила така че външния вид на човека се е променил драстично. Тялото му е перфектно, лицето също, а мирзимата му сладникава. Общо взето всичко е такова, че да привлича жертвата. А, и освен това сте доста бледички..
Е, вече знаем какво е станало с вампира, но какво може и какво не може да прави той след трансформацията?..

Качества
- вампирите не умират и не остаряват. Тялото им се замразява точно в онази фаза,в която е умряло и нито старее , нито може да бъде убито отново. Единственото нещо, което може да "убие" вампир е слънцето, колът в сърцето и огънят. Светлината изгаря кожата на вампирите и ги унищожава на малки прашинки. Сърцето пък играе важна роля, защото установява циркулацията на "кръвтта" (заместена от отрова) и НЕ спира при умирането на човек. То просто забавя дейността си. Огънят действа подобно на ефекта от слънцето, но по-силно.
- Вампирите не спят, не се хранят и не дишат. Те просто не изпитват нужда да го правят, защото са мъртви и не им е нужно за да живеят.
- Вампирите не чувстват болка. Кожата им е твърда като мрамор и не би могла да бъде наранена по никакъв начин (освен слънцето и огъня).
- Вампирите имат нужда от кръв. Иначе не могат да съществуват. На практика не могат да умрат от глад, но липсата на кръв ги подлудява. Обикновено ловуват хора и само тяхната кръв ги "засища".
- кръвтта на вампир е вид отрова, която обаче превръща жертвата във вампир, само ако тя е ухапана! Отровата във всяко друго състояние е безполезна.
- вампирите не могат да имат деца. Един мъж и една жена вампири не са способни да имат деца, както и вампирите с хората.
- много от заклинанията не действа на вампирите. Те просто не могат да им направят нищо. Легилимантиката също не им влияе.

Още...


Вампирите живеят в изолирани групи семейства, като достъпът им до мъгълския и магическия свят им е отказан. Принудени са да се заселват в далечни необитаеми места и да се хранят рядко и това е причината за съюзът им с Върколаците за борба срещу министерството на магията.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Дейниъл Форкънтър
мъгъл
Дейниъл Форкънтър

Брой мнения : 720

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Re: Специален герой   Нед Юни 20, 2010 1:07 pm

~ Ръководство за върколаците в играта ~

След като успяхме да разсясним какво е вампир, е добре да споменем и върколаците, тъй като и те ще взимат важна роля в играта. Отново да отбелжеа, че информацията за върколаците е ограничена и много неща са измислени или променени , разбира се, в интерес на развитието на историята.

Какво е върколак?


Историите за върколаците са твърде много украсени и е важно всичко да се събере в някакъв вид определение, за да няма обърквания. Джоан Роулинг ни е оставила един ясен образ на същността на върколака и той доста се доближава до общите представи от филмите и книгите. И все пак има различия.
Първо, да кажем какво е върколак Това е човек, който е ухапан от върколак и по някаква щастлива случайност не е умрял от кръвозагуба. От този момент той е принуден, против волята си, да се трансформира всеки месец при пълнолуние. Което довежда до любопитния въпрос за трансформацията.

Преобразяване
Както казахме, върколак се става чрез ухапване от друг върколак. Тогава човекът изпада в състояние, в което изглежда като тежко болен. Възможно е да има различни симптоми на болести и единственото, което ще прави е да лежи. Няма да може да се храни няколко дни, няма да спи, единствената му компания ще е болката. После, след максимум седмица, тя бавно утихва и човекът е вече върколак. Всичко обаче не е толкова лесно.. той е пронуден да се преобразява всеки месец при пълнолуние, а процесът е изключително болезнен и мъчителен. Костите се удължават, тялото нараства, покрива се с козина и общо взето почти всичко се променя. От тук нататък върколакът е несбособен да помни и контролива действията си и обикновено се скита в търсене на жертви. И ето, че стигнахме до...

Последици


Е, ухапването е минало и е дошло пълнолунието. Какви последици обаче са настъпили във физическите и психически характеристики на човека?
- гореща кожа - противно на ледените вампири, върколаците са изключително горещи, вероятно над 40 градуса.
- външия вид обикнвено е с много рани от транформациите и върколаците могат да се разпознаят по това. От цвета на косата ви (естествения) зависи каква ще е козината ви като върколак.
- физическото състояние се запазва - или най-просто казано, ако сте се ранили във вълча форма, белезите ще ги има и в човешка.
- както казахме, върколаците се рансформират по пълнолуние. Няколко дни преди и след това, човекът може да изглежда като болен.

Качетсва


- върколаците, за разлика от вампирите спят и имат нужда от храна за да живеят.
- върколаците, отново за разлика от вампирите, могат да имат деца.
- сила - върколаците са доста по-силнички от нормалните хора, като способностите им им позволяват да правят феноменални неща (във вълча форма). Могат например да изкоренят дърво..
- единственото нещо, което може да убие върколак във вълчата му форма е сребърен коршум.
- процеса на трансофмрация на върколака може да се спре или частично приътпи със съхранителна отвара. Тя позволява на човека даконтролира дейсвията си по време на пълнолунието.

Още...


Върколаците са принудени да живеят на глутници в отдалечени от мъгали места и не могат да участват в обществения живот заради същността си. Обикновено са подложени на дескриминация и правата им са ограничени от министерството. Това ги подтиква и да се се зъюзят с вампирите (в Алиансът) и да се борят.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Елина фон Лаутерн
Преподавател по Грижа за магически раст. и жив.
Елина фон Лаутерн

Брой мнения : 67

Трезор
Оставаща сума: 750

ПисанеЗаглавие: Re: Специален герой   Вто Юли 13, 2010 9:40 am

Ммм...Вампирче може ли?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Томас Дейтън
Министър на магията
Томас Дейтън

Брой мнения : 327

ПисанеЗаглавие: Re: Специален герой   Чет Юли 15, 2010 9:47 am

Амии, да, но май си има тема в начало? хдд
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.secret-world.forumotion.net
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Специален герой   

Върнете се в началото Go down
 
Специален герой
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Secret World :: Други :: Secret World :: Герои-
Идете на: